Omslagsbild för Nattfalkarna av Elly Griffiths
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Nattfalkarna


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
(0)
Spara i önskelistan
(0)
Spara i önskelistan
”Jag avundas dem som ännu inte har läst.” Sunday Times ”Denna trettonde omgång har ett dramatiskt slut som gör Ruths och Nelsons relation än mer komplicerad. De som gillar brittiska TV-deckarserier bör inte missa den här boken.” Booklist ”Det är underbart att tillbringa tiden med Ruth och de andra karaktärerna i den här utmärkta serien.” Bookreporter "Att återknyta bekantskapen med Ruth och Nelson är lite som att vara på en årlig kompisträff, något man inte vill vara utan." Det här har jag läst, blogg "Griffiths är en mästare på att levandegöra miljöer och karaktärer. Det känns som att träffa en gammal god vän när man möter Ruth Galloway igen och man vill veta vad som hänt i hennes liv sedan sist. Lägg sedan till en kuslig lokal myt om en jättelik hund, som förebådar död, så har du en andlöst spännande kriminalroman. Helhetsbetyg: 4." Inger Wassenius, BTJ-häfte nr 24, 2021 "Är du som jag ett stort fan av Elly Griffiths blir du nog inte besviken! Som vanligt får du en mysigt, lättläst och lite lagom läskigt bok med en hel del magi, en del fantasi med även en romantiskt och trevlig läsning. Omdöme: 5." Bokprataren, blogg "Spännande, underhållande och välskriven. Omdöme: 4 stjärnor." Bokprataren, blogg

Medan tidvattnet stiger finner Nattfalkarna ett lik på stranden …

En grupp som kallar sig Nattfalkarna letar skatter på en strand i Norfolk när de plötsligt gör ett makabert fynd. En kort tid senare begås ett dubbelmord på en ensligt belägen gård. Fallen förbryllar och skrämmer rättsarkeolog Ruth Galloway och kommissarie Nelson ...

Längs Norfolks kust är tidvattnet på väg in från Nordsjön. Alla i den lilla grupp som kallar sig Nattfalkarna är medvetna om det stigande vattnet – om att marken är farlig. Men de hungrar efter att söka och upptäcka. Järnåldersmynt har tidigare hittats här, nära Blakeney Point, och det ryktas att de ingår i något riktigt stort, kanske rentav en skatt.

Falkarna sprider sig över stranden och deras metalldetektorer lyser och surrar när plötsligt en av dem ropar: Här ligger något! De andra samlas runt honom och börjar gräva.

Det stiger! varnar någon och i samma stund kommer ett annat rop från Troy, en ung falk som står vakt. Det är något här, säger han med darrande stämma. Så riktas en ficklampa framför Troys fötter. Och snart ser de en död kropp, insnärjd i sjögräs, med armen utsträckt som om den ber om hjälp.

Rättsarkeolog Ruth Galloway kallas till platsen av kommissarie Nelson. Gruppen som fann liket är en slags hobbyarkeologer. Och han tror att de hittat något mer.

En kort tid senare larmas polisen om att ett gift par mördats på sin ensligt belägna gård, Black Dog Farm. Och de som upptäckte det blodiga dådet tillhör Nattfalkarna.

Gång på gång leder spåren Ruth och Nelson tillbaka till den gamla gården. Ruth är inte lättskrämd, men Black Dog Farm, och den lokala sägen om en stor svart hund som visar sig för människor strax innan de dör, ger henne iskalla kårar ...

Elly Griffiths

Elly Griffiths, född i London 1963, är en pseudonym för den brittiska kriminalförfattaren Domenica de Rosa. Hon är flerfaldigt prisbelönad och har bl a mottagit Mary Higgins Clark Award och CWA Dagger in the Library Award. Hon debuterade med den hyllade Flickan under jorden, som blev startskottet på deckarserien om rättsarkeologen Ruth Galloway. De spännande böckerna – hittills tolv i serien – präglas av humor och har ett härligt persongalleri. Även med spänningsromanerna om polisinspektör Harbinder Kaur, Främlingen, som utsågs till Årets bästa deckare av Times, och Mordkonsulten har Elly Griffiths gjort stor succé.

Fler böcker av samma författare

Irrbloss

Elly Griffiths 229 kr 229 kr

Mordkonsulten

Elly Griffiths 219 kr 219 kr

Julpriser

Eld, snö och stjärnor

Heléne Holmström 209 kr 179 kr

Sångfåglar

Christy Lefteri 229 kr 189 kr

Att välja ett liv

Marie Lok Björk 239 kr 199 kr

Änglaträdet

Lucinda Riley 249 kr 169 kr

Den omänsklige

Jonas Moström 239 kr 199 kr

Renegades : born in the USA

Barack Obama,Bruce Springsteen 299 kr 269 kr

En ateljé i Paris

Guillaume Musso 229 kr 199 kr

Mitt liv som Mariah Carey

Mariah Carey,Michaela Angela Davis 239 kr 199 kr

Det tredje ljuset ; Små ting som dessa

Claire Keegan 239 kr 199 kr

Nattfalkarna

Elly Griffiths 219 kr 179 kr

Väktarna

John Grisham 219 kr 179 kr

Silverview

John le Carré 249 kr 199 kr

En natt som denna

Julia Quinn 179 kr 159 kr

Billy Summers

Stephen King 239 kr 199 kr

Projekt jul

Cathy Bramley 179 kr 159 kr

Barnens julvisor. Med ljudmodul

269 kr 239 kr

Jorden runt till dig

Debbie Johnson 229 kr 179 kr

Fråga aldrig om Marianne

Carolina Neurath 239 kr 199 kr

Agenturen. Ett livsavgörande beslut

Christina Larsson 229 kr 199 kr

De sammanbundna

Stacey Halls 239 kr 199 kr

Tim : Biografin om Avicii

Måns Mosesson 259 kr 239 kr

I befintligt skick

Karin Wallén 219 kr 189 kr

Klassisk rebell

Linda Lampenius 239 kr 199 kr

Där jag kommer ifrån

Theodor Lundgren,Dragomir "Gago" Mrsic 239 kr 199 kr

Sånger ur havet

Sven-Bertil Taube,Peter Nordahl,Lars Forssell 489 kr 449 kr

Benvittring

Johan Theorin 249 kr 169 kr