Omslagsbild för Torsdagsmordklubben av Richard Osman
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Torsdagsmordklubben

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 169 kr
"Det är befriande roligt, för Richard Osman har en stillsam brittisk humor som retas vänligt med alla inblandade." Lotta Olsson, DN ”En av årets mest njutningsbara böcker” Daily Express ”Smart, medkännande, varm, rörande och så VÄLDIGT rolig” Marian Keyes ”Kul och originell” The Sun ”En av årets mest förtjusande romaner” Daily Mirror ”Lika rörande som rolig” Evening Standard "Vill man ha en rolig, trevlig och aldrig långsam berättelse med en skvätt mord vid sidan bör boken passa alldeles ypperligt. Jag ser fram emot fortsättningen." Martin Ackerfors, blogg "Spännande, rolig och händelse rik. Betyg: 5 graipar av 5." Cissi Grip, blogg

Vad är mysigare än ett glas vin och en mordgåta?

Elizabeth, Joyce, Ibrahim och Ron, alla närmare de åttio, bor på ett luxuöst äldreboende på den idylliska engelska landsbygden. Tillsammans utgör de Torsdagsmordklubben, som ses för att dricka vin och lösa olösta brott. Så en dag får de ett alldeles färskt mordfall att sätta tänderna i …

Varje torsdag träffas pensionärerna Elizabeth, Joyce, Ibrahim och Ron i äldreboendets Pusselrum, som brukar vara ledigt i två timmar mellan aktiviteterna ”Konsthistoria” och ”Fransk konversation”. De bokar in rummet under namnet ”Samtal om japansk opera”, för att vara säkra på att alltid få vara ifred.  

Elizabeth startade Torsdagsmordklubben tillsammans med Penny, som varit kriminalinspektör och hade flera pärmar med olösta fall hemma. Egentligen fick hon väl inte ha de där utredningarna, men när man uppnått en viss ålder kan man göra i stort sett vad man vill.

Nu har Penny hamnat på vårdhem, och den tidigare sjuksköterskan Joyce har tagit hennes plats. Vad Elizabeth har jobbat med är topphemligt, men Ibrahim var psykiater och Ron är mest bara Ron. Han bjöd in sig själv en dag, eftersom han inte för ett ögonblick trodde på det där med ”japansk opera”. Misstänksamhet är något Elizabeth värdesätter högt, så Ron blev kvar. Det kan vara effektivt att ha i åtanke att polisen kanske ljuger när man läser utredningar.

Under årens lopp har de väl inte löst så många fall direkt, men de fortsätter ändå. Ingen av dem gillar tanken på att det finns mördare som går fria – och så är det ganska mysigt med några glas vin och en ouppklarad mordgåta.

Föga anar vännerna att de snart kommer få ett alldeles färskt mordfall att sätta tänderna i …

Richard Osman

Richard Osman, född 1970, är en brittisk tv-presentatör och producent. Hans debutroman Torsdagsmordklubben blev en enorm succé i Storbritannien när den kom ut i september 2020 och Stephen Spielberg har köpt filmrättigheterna till boken.

Just nu

Hummerns sköld

Caroline Albertine Minor 219 kr 179 kr

Gå i fängelse/Kvinnor utan nåd

Camilla Läckberg 239 kr 199 kr

Jag skriver över ditt ansikte

Anna-Karin Palm 229 kr 199 kr

Ljudet av fötter - Första Monikabok

Sara Lövestam 219 kr 189 kr

Boken om Jonas

Maria Gustavsdotter 239 kr 199 kr

Som natten

David Ärlemalm 209 kr 179 kr

Skolan

Karin Wik 209 kr 179 kr

Kirskålsgrannar

Jenny Clevström 189 kr 159 kr

Rovhjärta

Ulrika Rolfsdotter 209 kr 179 kr

De sanningar som förenar oss

Kamala Harris 259 kr 229 kr

Sömmerskans gåva

Fiona Valpy 209 kr 179 kr

Vår bästa tid

Kiley Reid 219 kr 189 kr

Barnen på Hidden Valley Road

Robert Kolker 239 kr 199 kr

Den lilla blomsterhandeln vid havet

Ali McNamara 209 kr 179 kr

Frida : Min okända farmors krig

Nina Grünfeld 239 kr 199 kr

Oskuldens lag

Michael Connelly 239 kr 199 kr

Mumindalens alfabet

Tove Jansson,Annika Sandelin 199 kr 169 kr

Olympia

Mons Kallentoft 249 kr 179 kr

Em

Kim Thúy 229 kr 189 kr

Dagen är kommen

Ninni Schulman 249 kr 179 kr

Torsdagsmordklubben

Richard Osman 219 kr 169 kr

PKT: Älskade barn & Flicka A

498 kr 318 kr