Omslagsbild för Torsdagsmordklubben av Richard Osman
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Torsdagsmordklubben

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 219 kr
"Det är befriande roligt, för Richard Osman har en stillsam brittisk humor som retas vänligt med alla inblandade." Lotta Olsson, DN ”En av årets mest njutningsbara böcker” Daily Express ”Smart, medkännande, varm, rörande och så VÄLDIGT rolig” Marian Keyes Richard Osman - utnämnd till Årets författare av British Book Awards! ”En av årets mest förtjusande romaner” Daily Mirror ”Lika rörande som rolig” Evening Standard "Det här är bara en njutning att läsa." Titti Schultz, SvT Go' kväll "Spännande, rolig och händelse rik. Betyg: 5 graipar av 5." Cissi Grip, blogg

Vad är mysigare än ett glas vin och en mordgåta?

Elizabeth, Joyce, Ibrahim och Ron, alla närmare de åttio, bor på ett luxuöst äldreboende på den idylliska engelska landsbygden. Tillsammans utgör de Torsdagsmordklubben, som ses för att dricka vin och lösa olösta brott. Så en dag får de ett alldeles färskt mordfall att sätta tänderna i …

Varje torsdag träffas pensionärerna Elizabeth, Joyce, Ibrahim och Ron i äldreboendets Pusselrum, som brukar vara ledigt i två timmar mellan aktiviteterna ”Konsthistoria” och ”Fransk konversation”. De bokar in rummet under namnet ”Samtal om japansk opera”, för att vara säkra på att alltid få vara ifred.  

Elizabeth startade Torsdagsmordklubben tillsammans med Penny, som varit kriminalinspektör och hade flera pärmar med olösta fall hemma. Egentligen fick hon väl inte ha de där utredningarna, men när man uppnått en viss ålder kan man göra i stort sett vad man vill.

Nu har Penny hamnat på vårdhem, och den tidigare sjuksköterskan Joyce har tagit hennes plats. Vad Elizabeth har jobbat med är topphemligt, men Ibrahim var psykiater och Ron är mest bara Ron. Han bjöd in sig själv en dag, eftersom han inte för ett ögonblick trodde på det där med ”japansk opera”. Misstänksamhet är något Elizabeth värdesätter högt, så Ron blev kvar. Det kan vara effektivt att ha i åtanke att polisen kanske ljuger när man läser utredningar.

Under årens lopp har de väl inte löst så många fall direkt, men de fortsätter ändå. Ingen av dem gillar tanken på att det finns mördare som går fria – och så är det ganska mysigt med några glas vin och en ouppklarad mordgåta.

Föga anar vännerna att de snart kommer få ett alldeles färskt mordfall att sätta tänderna i …

Richard Osman

Richard Osman, född 1970, är en brittisk tv-presentatör och producent. Hans debutroman Torsdagsmordklubben blev en enorm succé i Storbritannien när den kom ut i september 2020 och Stephen Spielberg har köpt filmrättigheterna till boken. I maj 2021 utsågs Richard Osman till Årets författare av British Boook Awards.

Just Nu

Dansa min docka

Anna Jansson 219 kr 169 kr

Kräldjursmemoarer

Silje Ulstein 229 kr 189 kr

Kvinnan med stjärnan

Pam Jenoff 229 kr 199 kr

Som man sår

Michael Hjorth,Hans Rosenfeldt 219 kr 169 kr

Det trettonde fallet

Åke Edwardson 219 kr 179 kr

De fyra vindarna

Kristin Hannah 249 kr 179 kr

Sista sommaren

Eleonore Holmgren 219 kr 189 kr

Uppbrottet

Ana Porss 219 kr 189 kr

Konsulten som inte ville bada

Mikael Bergstrand 249 kr 199 kr

Svart sol

Andreas Norman 219 kr 189 kr

Galleriet vid vattnet

Hanna Blixt 239 kr 199 kr

Cold Case: Skärseld

Tina Frennstedt 219 kr 189 kr

En oväntad resa

Sheila O´Flanagan 189 kr 159 kr

Återträffen

Guillaume Musso 229 kr 199 kr

Aska

Ragnar Jónasson 209 kr 189 kr

Tre gånger så mycket kärlek

Marita Conlon-McKenna 229 kr 199 kr

Mandelaeffekten

Anne Holt 229 kr 199 kr

Rose är borta

Katja Kettu 229 kr 199 kr

Schack under vulkanen

Håkan Nesser 249 kr 169 kr