Bild på Alla ljuger + Bild på Spring eller dö +
Spara 36%
Månadens utvalda paket
Bild på Alla ljuger + Bild på Spring eller dö +
Spara 36%
PAKET Art nr. 204401

PKT: Adolfsson & Grebe

498 kr  318 kr
"Camilla Grebe är en av mina absoluta favoritförfattare, och jag har läst allt hon har gett ut. /.../ Rekommenderar boken varmt, och även dom tidigare böckerna av författaren. Betyg 5 av 5." Bims Blogg 'Alla ljuger' är en oupphörligt spännande deckare med djup där människoöden och relationer står lika mycket i fokus som mordgåtan, tack vare fint mejslade karaktärer. Trots tids- och perspektivbyten känns berättelsen sömlös och drivs framåt med trygg hand." Christine Karlsson, BTJ-häftet nr 6, 2021 "Camilla Grebe inleder med ett gammalt ordspråk, 'det du inte vet tar du ingen skada av'. Det gäller dock inte i detta gastkramande kriminaldrama." Femina "Det – vi – alla – ska läsa, ja, det är en uppmaning, nej, det är tusan en befallning, ska läsa Camilla Grebes ”Alla ljuger”." Deckarlogg, blogg "Hon är himla duktig på att bygga upp spänning." Monica Lindgren, Go' kväll, SvT "Läs Camilla Grebes nya bok, jag garanterar dig fina timmar i sällskap med hennes text." Kapprakt, blogg "Grebe visar än en gång att hon är en fantastisk berättare! Det finns ingen ”Nordic Noir” författare som är vassare än hon." Breakfast Bookclub, blogg "Eftersom Camilla Grebes penna är så flödande driven och professionell är boken rakt igenom fängslande, bladvändande och spännande. Rasande skickligt! Betyg: 5 tomteluvor." Tankar från en samlares hjärna, blogg

Ny bladvändare av flerfaldigt prisbelönta Camilla Grebe! Ett isande drama om en familj i fritt fall – och den tunna linjen mellan lögn och sanning …

Maria är lyckligt lottad. Hon trivs med sitt jobb, hon älskar sin son Vincent, sin nye man Samir och – oftast – bonusdottern Yasmin. Men när Yasmin försvinner och Samir anklagas för att ha dödat sin dotter rasar Marias tillvaro. Inte kan väl någon mörda sitt eget barn?

Stockholms skärgård, december år 2000. Maria blir klarvaken när telefonsignalen ljuder genom den mörka sommarstugan. Hon hör sin väninna Greta tassa ut i köket för att svara. Så återkommer hon: Maria det är Samir. Du måste komma.

I köket står resterna efter tjejmiddagen. Maria har lämnat sin lilla bonusfamilj hemma och åkt ut till ön för att för en gångs skull träffa sina kompisar. Marias egen son, tioåriga Vincent, har utlovats sedvanligt fredagsmys hemma med sin bonuspappa Samir. Kanske skulle även Samirs tonårsdotter Yasmin vara med om hon inte skulle jobba extra eller gå på fest – för Vincent älskar att vara med henne.

När Maria hör Samirs kvävda röst i telefonen är hennes första tanke att det hänt Vincent något. Och misstanken förstärks när Samir inte förmår säga något mellan snyftningarna. Men så tar en polis över och meddelar att Yasmin är försvunnen. Och att de misstänker att hon försökt ta sitt liv.

Maria kommer hem till den välbärgade, kustnära stockholmsförorten Kungsudd vid sextiden på morgonen. Den gamla trädgårdsmästarbostaden är försänkt i mörker, men två poliser är redan på plats tillsammans med en förkrossad Samir.

Polisen har fått ett larm från en hundägare som sett något, eller någon, falla från den branta Kungsklippan, rakt ner i havet, sent igår kväll. Efter några timmar gick den orolige hundägaren tillbaka och hittade ett par stövlar på toppen av klippan. I det ena stövelskaftet låg ett papper, ett avskedsbrev.

I den stunden tror Maria att det allra värsta hänt. Men hon har fel. Allt kommer att bli värre. Mycket värre …

På annandagen sker det ofattbara. Precis efter frukost knackar det på dörren. Utanför står poliserna från Rikskriminalen, Ann-Britt Svensson och Gunnar Wijk, och några uniformerade kollegor. De förklarar att Samir måste följa med. Han är skäligen misstänkt för mord …

Marias tillvaro rasar samman. Allt hon någonsin trott på. Det kan inte vara sant! För inte kan man väl mörda sitt eget barn?

Camilla Grebe

Debuterade 2009 tillsammans med sin syster Åsa Träff med Någon sorts frid. 2015 debuterade Camilla Grebe som författare på egen hand med den hyllade psykologiska thrillern Älskaren från huvudkontoret. Den har hittills översatts till 21 språk och filmrättigheterna är sålda. 2017 kom den fristående uppföljaren, Husdjuret, som utsågs till årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin och som 2018 belönades med Glasnyckeln för bästa skandinaviska dito. Även Skuggjägaren (2019) utsågs till årets bästa svenska kriminalroman och belönades med den prestigefulla Glasnyckeln 2020.

 • Format Inbunden
 • Art.Nr 204292
 • Förlag Wahlström & Widstrand
 • Genre Deckare & Thrillers
 • ISBN 9789146236559
 • Utg.år 2021
 • Antal sidor 432 (Inbunden)
”Maria Adolfsson kan verkligen skriva klassiskt bra polisdeckare samtidigt som hon stämmer dem i en helt egen tonart. Måtte hon fortsätta länge till." Skånska Dagbladet, om Mellan djävulen och havet ”Maria Adolfsson är bra på intriger, men framför allt berättar hon om det fiktiva Doggerland och om Karen Eiken Hornby så att man önskar sig en tv-serie. Man vill ju se hur det ser ut." Lotta Olsson, Dagens Nyheter, om Mellan djävulen och havet ”En tät och stämningsfull kriminalroman med ett suggestivt driv i berättandet, spännande intrig och med känsligt skildrade miljöer och karaktärer. Man kan dra en del paralleller med Håkan Nessers böcker om Van Veeteren.” BTJ-häfte nr 5, 2020, om Mellan djävulen och havet "Det här, det är den hittills bästa svenska deckaren jag läst i år." Ingalill Mossander i SVT Gokväll, om Stormvarning ”Med ett obönhörligt driv i språket tvingar hon läsaren att med stigande puls vända blad efter blad. Intrigen är spännande och trovärdig, persongalleriet fyllt av utmejslade karaktärer och kriminalinspektör Karen Eiken Hornby ett rent nöje att få lära känna." Aftonbladet, om Stormvarning "Oförutsägbart och väldigt spännande." Gokväll, Svt, om Felsteg "Bästa pandemiresan går till Doggerland. /.../ En författare som utvecklas och bara blir bättre för varje bok; miljöer, karaktärer, intrig, språk samarbetar nära för att ge oss alla vår bästa påskresa." Kapprakt, blogg "När jag lyssnat klart så sitter jag där med känslan av att jag vill ha mer av Doggerland. Och det är väl ett bra betyg till en författare som knåpat ihop fjärde delen i sin deckarserie. Jag ser fram emot nästa återseende." Samuel Karlsson, Deckarlogg

Äntligen får vi återvända till Doggerland! Höggravida Karen Eiken Hornby jagar en iskall mördare …

Det är en solig eftermiddag i Doggerland och fullsatt på hamnens uteserveringar. Men plötsligt förvandlas den glada stämningen till ren skräck när någon skjuter rakt in i folkmassan. Den höggravida kriminalinspektören Karen Eiken Hornby drabbas personligen, och svär på att finna mördaren …

Ett stigande sorl av prat, skratt och klirrande glas fyller hamnens uteserveringar. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby lutar sig bakåt i stolen och sluter ögonen. Innestående komptid och semester räckte gott och väl när hon för en vecka sedan meddelade att hon från och med måndag tänker ta ledigt fram till förlossningen. Inga komplikationer, ingen sjukskrivning. Bara höggravid och trött – och snart femtio.

I nästa stund får ljudet av en skarp smäll Karen att instinktivt stelna till. Och under de overkligt utdragna sekunder som hinner förflyta innan ljudet hörs ännu en gång gör hon ett klumpigt försök att resa sig. Hon hinner inte. Lyckas bara ropa ut en varning innan nästa smäll hörs: ”Ner! Någon skjuter på oss!”

Hon landar tungt på alla fyra under bordet. Runtomkring hörs skrik av panik och smärta. Försiktigt lyfter Karen blicken och spanar åt det håll hon uppfattar att skotten kommer ifrån. Det blänker till på andra sidan Strandgate. Ett fönster står öppet allra högst upp på hotell Strand, och hon ser en rörelse bakom en till hälften fördragen gardin.

Sen hör hon det – alldeles för nära. Ett svagt kvidande. På marken ligger en av Karens bästa vänner, Eirik. Han som en gång räddade henne tillbaka till livet efter olyckan som tog hennes man och son. Nu sprider en stor blodfläck ut sig, som en mardrömslik ros, över Eiriks bröst …

Några timmar senare, när ambulanserna lämnat de skadade på sjukhuset, sitter Karen i mötesrummet på Dunkers polishus. Hennes ledighet är inställd – av henne själv. För hon tror inte riktigt på sin chefs teori om att de redan tagit mördaren. Insatsstyrkan hittade en man i rummet högst upp på hotell Strand. Han satt hopsjunken i en fåtölj framför fönstret med ett halvautomatiskt jaktgevär intill sig. Död. Troligtvis av en överdos.

Men det finns inget motiv. Den misstänkte mördaren var en medelålders mellanchef på Fiskeriverket som gift in sig i en av Doggerlands rikaste överklassfamiljer. Under utredningen framkommer att han fått sparken från jobbet men hemlighållit det för sin hustru. Äktenskapet var iskallt och mannen led av svåra sömnproblem och ett eskalerande missbruk. Är det helt enkel fråga om en man som fått nog, som i filmen ”Falling down” med Michael Douglas?

Alla verkar tro det. Men Karen har en känsla av att de missar något viktigt. Vad är det som rör sig i utkanten av hennes tankar, det där mörka hon inte riktigt får fatt i …

Maria Adolfsson

Maria Adolfsson fick ett stort genombrott med Felsteg, som är den första boken om kriminalinspektör Karen Eiken Hornby i den fiktiva önationen Doggerland. Sen följde de hyllade deckarna Stormvarning och Mellan djävulen och havet, och serien blev en omedelbar kritiker- och läsarsuccé som hittills är såld till 18 länder.

 • Format Inbunden
 • Art.Nr 204300
 • Serie Doggerland
 • Förlag Wahlström & Widstrand
 • Genre Deckare & Thrillers
 • ISBN 9789146236405
 • Utg.år 2021
 • Antal sidor 374 (Inbunden)
 • Alla ljuger
 • Spring eller dö

Just nu

" Je m'appelle Agneta"

Emma Hamberg 219 kr 179 kr

Är mor död

Vigdis Hjorth 259 kr 199 kr

Dragoner

Gertrud Hellbrand 239 kr 199 kr

Everland

Lars Göran Persson 219 kr 189 kr

Järnmärkt

Helén Wigh 239 kr 199 kr

Den andra systern

Peter Nyström,Peter Mohlin 239 kr 199 kr

Var inte rädd för mörkret

Kristina Agnér 219 kr 189 kr

En plats för oss

Fatima Farheen Mirza 229 kr 199 kr

Vi var unga och modiga

Hazel Gaynor 229 kr 199 kr

Giftmakerskan

Sarah Penner 239 kr 199 kr

Tillbaka till Stoningham

Kristan Higgins 219 kr 189 kr

Fruarna

Tarryn Fisher 229 kr 199 kr

Frida Kahlo och kärlekens färger

Caroline Bernard 239 kr 199 kr

En förlorad kärlek

Alyson Richman 239 kr 199 kr

Tyst offer

Peter May 219 kr 189 kr

Äventyr i Mumindalen

Tove Jansson,Amanda Li 249 kr 199 kr

De bortglömda namnens bok

Kristin Harmel 209 kr 179 kr

Försvinnande värld

Julia Phillips 239 kr 189 kr

Som en fjäder i vinden

Sofia Lundberg 219 kr 189 kr

Brinn mig en sol

Christoffer Carlsson 249 kr 169 kr

PKT: Adolfsson & Grebe

498 kr 318 kr