Bild på Älskade barn + Bild på Flicka A +
Spara 36%
Månadens utvalda paket
Bild på Älskade barn + Bild på Flicka A +
Spara 36%
PAKET Art nr. 204482

PKT: Älskade barn & Flicka A

498 kr  318 kr
”En nervkittlande debut … Blythes erfarenheter är lätta att känna igen sig i på en nivå, och fullkomligt skrämmande på en annan. En gripande psykologisk thriller!” New York Times Book Review “Fångar dig från första sidan och får dig att sträckläsa ända till slutet.” Good Morning America ”Genomtänkt, välskriven, levande och gripande.” The Guardian ”En skicklig och uppslukande thriller.” Washington Post “Det som får Älskade barn att skilja sig från mängden är Audrains nyanserade skildring av hur kvinnors röster är tystade, hur tusen små oaktsamheter kan knäcka ett äktenskap och hur mödrar egentligen känner, ibland, för besvärliga barn.” LA Times ”Det här är en rå, omedelbar, driven, tankeväckande bok, med ett slut som slår ner som en blixt. Du kommer prata om den länge.” BookTrib "Hur ärvs trauman i generationer? Kan barn födas onda? Eller är det alltid moderns fel om något går snett? Kring dessa frågor kretsar den här lysande romanen. 'Älskade barn' är en briljant berättelse, smart uppbyggd i tre olika tidslager, med ett slipat och snyggt språk som översatts fint till svenska av Helena Hansson. Karaktärerna är levande och trovärdiga, och trots att det är en historia med tyngd och djup fängslar den läsaren med samma framåtdriv och mystik som en thriller. Helhetsbetyg: 5." BTJ Ju mer jag tänker på denna ”romanthriller” desto smartare tycker jag att den är. /.../ En roman som jag rekommenderar till bokcirklar, finns massor av infallsvinklar att diskutera högljutt om, och ni som gillar feelbad, läs!" Breakfast Book Club, blogg

Stormade direkt in på New York Times bästsäljarlista! Vi väljer inte våra föräldrar – eller våra barn …

Blythe vill ge sitt barn all den kärlek hon själv aldrig fick när hon växte upp. Men snart börjar hon ana att det är något fel på dottern – eller på henne själv. Och en dag besannas hennes värsta farhågor … 

Blythe sitter i bilen och tittar in i sin före detta mans hus. Fönstren lyser varmt i kontrast mot mörkret utanför. Hela familjen är uppklädd och flickan och pojken har likadana kläder. Mannen mixtrar med skivspelaren och hans fru lyfter upp sin son och virvlar runt med honom. När hon sätter ner pojken följer han henne med blicken. Blythe minns den känslan. Att vara den som är behövd.

Frun tänder ljusen, och för ett kort ögonblick tillåter Blythe sig att fantisera om att huset skulle stå i ljusan låga medan alla sover i natt. Så vänder hon blicken ner i knäet och sätter på sig handskarna. När hon tittar upp igen står flickan i dörröppningen. Hon ser rakt på Blythe. Med ena handen lägger hon håret över axeln, och det är en kvinnas gest mer än en flickas.

För första gången i dotterns liv tycker Blythe att de liknar varandra.

Hon vevar ner bilrutan och lyfter handen till en hemlig hälsning. Flickan står kvar en stund och tittar innan hon vänder sig om och går in igen. Till sin familj.

Blythe väntar på att mannen ska komma ut och fråga vad i helvete hon gör här. Men istället trippar flickan tillbaka in i vardagsrummet, där man och fru dansar tätt ihop nu. Flickan tar pojken i handen och leder honom till mitten av vardagsrumsfönstret. En skådespelare som intar sin plats på scen.

Pojken ser ut precis som Sam. Han har den där vågen med mörkt hår som slutar i en lock, locken som Blythe lindade kring sitt finger om och om igen.

Hon mår illa.

Dottern stirrar på Blythe genom fönstret, med händerna på sin halvbrors axlar. Hon böjer sig ner och pussar honom på kinden. Han pekar på snön som faller, men flickan släpper inte Blythe med blicken.

Mannen kommer fram till fönstret och böjer knä. Han ser inte Blythes bil. Istället pekar han på snöflingorna, precis som sin son. Men flickan fixerar fortfarande sin mamma med blicken. Blythe svettas och märker att hon drar sig bakåt på sätet. Hon sväljer och vänder till sist bort blicken. Dottern vinner. Det gör hon alltid.

Blythe lyfter upp den tjocka bunten med pappersark som hon tänker ge till sin före detta man, och känner tyngden av sina ord. Här finns allt hon inte kan säga. Tidigare generationers hemligheter och skam. Det hon tror sig ha sett. Pojken på lekplatsen. Nätterna när dottern stod och stirrade på bebisen i mörkret medan han sov. Knivbladen. Sam – älskade Sam!

Det här är Blythes historia – och den kommer att knocka dig fullständigt!

Ashley Audrain

Ashely Audrain, född 1982, bor i Toronto med sin familj. Älskade barn är hennes debutroman och boken är såld till trettiofyra länder och filmrättigheterna är köpta av produktionsbolaget bakom A Marriage Story och Once Upon a Time in Hollywood.

 • Format Inbunden
 • Art.Nr 204481
 • Orginaltitel The Push
 • Översättare Helena Hansson
 • Förlag Albert Bonniers Förlag
 • Genre Romaner
 • ISBN 9789100182861
 • Utg.år 2021
 • Antal sidor 316 (Inbunden)
“Gripande och stark” The New York Times ”En bragd; vackert skriven med stor inlevelse och omöjlig att lägga ifrån sig … Oförglömlig.” Booklist ”Den största mysteriethrillern sen Gone Girl.” Elle ”En fantastisk debut” Washington Post ”Nervpåfrestande, välskriven thriller.” Guardian “Psykologiskt skarpsinnig och skriven med stil … en klar vinnare.” Sunday Times "En spännande, gripande och otäck psykologisk roman. Välskriven och lättläst, och kan varmt rekommenderas. Betyg: 4 av 5." Bims blogg

Gripande litterär thriller som hyllas av kritiker och läsare! Hon lyckas fly – men sitt förflutna kommer man aldrig undan …

Lex Gracie är polisrapportens ´”Flicka A” – flickan som till slut lyckades rymma och befria sina syskon från föräldrarnas skräckhus. Hon har gjort allt för att glömma, men när modern dör i fängelset tvingas hon konfrontera både sina syskon och sina minnen ...

Lex vaknar återigen i en nerkissad säng och inser att hennes tid är ute. Hon vrider på huvudet och ser sin syster Evies fötter och knotorna till ben, där huden gräver sig in i varje fåra som om den söker värme.

På tiden när allt inte var så illa fick systrarna sova i samma säng, var och en med handleden fäst i en stolpe, medan de höll handen med den andra. Nu är de fastkedjade bortvända från varandra.

Det måste ske idag. Annars kommer hon dö här. Med blodig hand lyckas Lex vrida sig ur kedjan, som hon lurat far att sätta löst. Med några steg når hon Evies säng och tar hennes hand. Systerns ögon är rädda. Lex ser de kala partierna på hennes huvud och hur hon får kämpa för varje andetag. ”Jag kommer tillbaka och hämtar dig”, säger hon. ”Evie?”

Sen krossar hon rutan. Fars steg hörs genast, han är redan i trappan. Lex försöker borsta bort glaset och skär sig. Hon hivar upp ena benet över kanten samtidigt som låset på dörren rör sig. Utan att titta låter hon kroppen falla. 

Något går sönder i hennes högra ben när hon landar i det våta gräset. I köksgången står mor. Hennes mun rör sig men Lex hör inte vad hon säger. Hon springer. Ut på Moor Woods Road och dess tysta hus, vart och ett långt från nästa. Bortom den, på väg att köra förbi, lyser ett par strålkastare.

Lex springer mot ljuset, håller blidkande upp händerna. Föraren bromsar precis innan bilen träffar henne. Bilhuven känns varm under handflatorna. Föraren kliver ur och rör sig försiktigt mot Lex. Hon är klädd i dräkt och håller en mobil i handen, och hon verkar så ljus på något sätt, så ren.

”Herregud”, säger hon.

Lex sträcker sig efter kvinnan, som håller hennes hand medan hon ringer polisen.

Efteråt splittras de sex syskonen. Psykologen tror att det är bäst så. De yngre barnen adopteras först, de är mest formbara och lättast att rädda. Lex får vänta till sist. Om nätterna ropar hon efter Evie.

Tiden läker inga sår, men den lägger dimma över minnena. Lex är en framgångsrik advokat när hon blir uppringd av fängelsechefen som berättar att hennes mor avlidit. I arvet ingår huset på Moor Woods Road.

För att genomföra sin plan och förvandla huset till något bra tvingas Lex kontakta sina syskon, och konfrontera både deras och sina egna minnen. Vilka har hennes systrar och bröder blivit – och vad minns de? Snart står det klart att någon ljuger – för sig själv eller för de andra ...

En skrämmande fråga uppenbarar sig: Var alla verkligen offer?

Abigail Dean

Abigail Dean, född och uppvuxen i Manchester, har studerat litteratur vid Cambridge och arbetar idag som jurist. Flicka A är hennes hyllade debut som förutspås bli en av årets starkaste böcker! TV-rättigheterna är dessutom sålda och serien ska regisseras av Johan Renck som gjorde Tjernobyl.

 • Format Inbunden
 • Art.Nr 204470
 • Översättare Christina Mansicka
 • Förlag Bokförlaget Forum
 • Genre Romaner
 • ISBN 9789137156040
 • Utg.år 2021
 • Antal sidor 320 (Inbunden)
 • Älskade barn
 • Flicka A

Just nu

Hummerns sköld

Caroline Albertine Minor 219 kr 179 kr

Gå i fängelse/Kvinnor utan nåd

Camilla Läckberg 239 kr 199 kr

Jag skriver över ditt ansikte

Anna-Karin Palm 229 kr 199 kr

Ljudet av fötter - Första Monikabok

Sara Lövestam 219 kr 189 kr

Boken om Jonas

Maria Gustavsdotter 239 kr 199 kr

Som natten

David Ärlemalm 209 kr 179 kr

Skolan

Karin Wik 209 kr 179 kr

Kirskålsgrannar

Jenny Clevström 189 kr 159 kr

Rovhjärta

Ulrika Rolfsdotter 209 kr 179 kr

De sanningar som förenar oss

Kamala Harris 259 kr 229 kr

Sömmerskans gåva

Fiona Valpy 209 kr 179 kr

Vår bästa tid

Kiley Reid 219 kr 189 kr

Barnen på Hidden Valley Road

Robert Kolker 239 kr 199 kr

Den lilla blomsterhandeln vid havet

Ali McNamara 209 kr 179 kr

Frida : Min okända farmors krig

Nina Grünfeld 239 kr 199 kr

Oskuldens lag

Michael Connelly 239 kr 199 kr

Mumindalens alfabet

Tove Jansson,Annika Sandelin 199 kr 169 kr

Olympia

Mons Kallentoft 249 kr 179 kr

Em

Kim Thúy 229 kr 189 kr

Dagen är kommen

Ninni Schulman 249 kr 179 kr

Torsdagsmordklubben

Richard Osman 219 kr 169 kr

PKT: Älskade barn & Flicka A

498 kr 318 kr