Omslagsbild för Flicka A av Abigail Dean
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Flicka A

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
Inbunden 169 kr
“Gripande och stark” The New York Times ”En bragd; vackert skriven med stor inlevelse och omöjlig att lägga ifrån sig … Oförglömlig.” Booklist ”Den största mysteriethrillern sen Gone Girl.” Elle ”En fantastisk debut” Washington Post ”Nervpåfrestande, välskriven thriller.” Guardian “Psykologiskt skarpsinnig och skriven med stil … en klar vinnare.” Sunday Times "En spännande, gripande och otäck psykologisk roman. Välskriven och lättläst, och kan varmt rekommenderas. Betyg: 4 av 5." Bims blogg

Gripande litterär thriller som hyllas av kritiker och läsare! Hon lyckas fly – men sitt förflutna kommer man aldrig undan …

Lex Gracie är polisrapportens ´”Flicka A” – flickan som till slut lyckades rymma och befria sina syskon från föräldrarnas skräckhus. Hon har gjort allt för att glömma, men när modern dör i fängelset tvingas hon konfrontera både sina syskon och sina minnen ...

Lex vaknar återigen i en nerkissad säng och inser att hennes tid är ute. Hon vrider på huvudet och ser sin syster Evies fötter och knotorna till ben, där huden gräver sig in i varje fåra som om den söker värme.

På tiden när allt inte var så illa fick systrarna sova i samma säng, var och en med handleden fäst i en stolpe, medan de höll handen med den andra. Nu är de fastkedjade bortvända från varandra.

Det måste ske idag. Annars kommer hon dö här. Med blodig hand lyckas Lex vrida sig ur kedjan, som hon lurat far att sätta löst. Med några steg når hon Evies säng och tar hennes hand. Systerns ögon är rädda. Lex ser de kala partierna på hennes huvud och hur hon får kämpa för varje andetag. ”Jag kommer tillbaka och hämtar dig”, säger hon. ”Evie?”

Sen krossar hon rutan. Fars steg hörs genast, han är redan i trappan. Lex försöker borsta bort glaset och skär sig. Hon hivar upp ena benet över kanten samtidigt som låset på dörren rör sig. Utan att titta låter hon kroppen falla. 

Något går sönder i hennes högra ben när hon landar i det våta gräset. I köksgången står mor. Hennes mun rör sig men Lex hör inte vad hon säger. Hon springer. Ut på Moor Woods Road och dess tysta hus, vart och ett långt från nästa. Bortom den, på väg att köra förbi, lyser ett par strålkastare.

Lex springer mot ljuset, håller blidkande upp händerna. Föraren bromsar precis innan bilen träffar henne. Bilhuven känns varm under handflatorna. Föraren kliver ur och rör sig försiktigt mot Lex. Hon är klädd i dräkt och håller en mobil i handen, och hon verkar så ljus på något sätt, så ren.

”Herregud”, säger hon.

Lex sträcker sig efter kvinnan, som håller hennes hand medan hon ringer polisen.

Efteråt splittras de sex syskonen. Psykologen tror att det är bäst så. De yngre barnen adopteras först, de är mest formbara och lättast att rädda. Lex får vänta till sist. Om nätterna ropar hon efter Evie.

Tiden läker inga sår, men den lägger dimma över minnena. Lex är en framgångsrik advokat när hon blir uppringd av fängelsechefen som berättar att hennes mor avlidit. I arvet ingår huset på Moor Woods Road.

För att genomföra sin plan och förvandla huset till något bra tvingas Lex kontakta sina syskon, och konfrontera både deras och sina egna minnen. Vilka har hennes systrar och bröder blivit – och vad minns de? Snart står det klart att någon ljuger – för sig själv eller för de andra ...

En skrämmande fråga uppenbarar sig: Var alla verkligen offer?

Abigail Dean

Abigail Dean, född och uppvuxen i Manchester, har studerat litteratur vid Cambridge och arbetar idag som jurist. Flicka A är hennes hyllade debut som förutspås bli en av årets starkaste böcker! TV-rättigheterna är dessutom sålda och serien ska regisseras av Johan Renck som gjorde Tjernobyl.

Den här boken rör vid både mitt hjärta och mina nerver! Det som börjar som en gripande och spännande berättelse utvecklas till en psykologisk relationsroman där hemligheter slår ner som bomber … /Helena

Just nu

Hummerns sköld

Caroline Albertine Minor 219 kr 179 kr

Gå i fängelse/Kvinnor utan nåd

Camilla Läckberg 239 kr 199 kr

Jag skriver över ditt ansikte

Anna-Karin Palm 229 kr 199 kr

Ljudet av fötter - Första Monikabok

Sara Lövestam 219 kr 189 kr

Boken om Jonas

Maria Gustavsdotter 239 kr 199 kr

Som natten

David Ärlemalm 209 kr 179 kr

Skolan

Karin Wik 209 kr 179 kr

Kirskålsgrannar

Jenny Clevström 189 kr 159 kr

Rovhjärta

Ulrika Rolfsdotter 209 kr 179 kr

De sanningar som förenar oss

Kamala Harris 259 kr 229 kr

Sömmerskans gåva

Fiona Valpy 209 kr 179 kr

Vår bästa tid

Kiley Reid 219 kr 189 kr

Barnen på Hidden Valley Road

Robert Kolker 239 kr 199 kr

Den lilla blomsterhandeln vid havet

Ali McNamara 209 kr 179 kr

Frida : Min okända farmors krig

Nina Grünfeld 239 kr 199 kr

Oskuldens lag

Michael Connelly 239 kr 199 kr

Mumindalens alfabet

Tove Jansson,Annika Sandelin 199 kr 169 kr

Olympia

Mons Kallentoft 249 kr 179 kr

Em

Kim Thúy 229 kr 189 kr

Dagen är kommen

Ninni Schulman 249 kr 179 kr

Torsdagsmordklubben

Richard Osman 219 kr 169 kr

PKT: Älskade barn & Flicka A

498 kr 318 kr