Omslagsbild för Flicka A av Abigail Dean
Spara {{selectedProduct.Discount}}%
Fler bilder

Flicka A


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
(4)
Spara i önskelistan
(4)
Spara i önskelistan
“Gripande och stark” The New York Times ”En bragd; vackert skriven med stor inlevelse och omöjlig att lägga ifrån sig … Oförglömlig.” Booklist ”Den största mysteriethrillern sen Gone Girl.” Elle ”Nervpåfrestande, välskriven thriller.” Guardian “Psykologiskt skarpsinnig och skriven med stil … en klar vinnare.” Sunday Times "Det här är en sträckläsningsbok, man sugs motståndslöst in i Lex försök att reda ut vad som egentligen hände." Lotta Olsson, DN "En spännande, gripande och otäck psykologisk roman. Välskriven och lättläst, och kan varmt rekommenderas. Betyg: 4 av 5." Bims blogg ”Den bästa thriller ni kommer att läsa i år.” Malin Persson Giolito, Vi Läser

Gripande litterär thriller som hyllas av kritiker och läsare! Hon lyckas fly – men sitt förflutna kommer man aldrig undan …

Lex Gracie är polisrapportens ´”Flicka A” – flickan som till slut lyckades rymma och befria sina syskon från föräldrarnas skräckhus. Hon har gjort allt för att glömma, men när modern dör i fängelset tvingas hon konfrontera både sina syskon och sina minnen ...

Lex vaknar återigen i en nerkissad säng och inser att hennes tid är ute. Hon vrider på huvudet och ser sin syster Evies fötter och knotorna till ben, där huden gräver sig in i varje fåra som om den söker värme.

På tiden när allt inte var så illa fick systrarna sova i samma säng, var och en med handleden fäst i en stolpe, medan de höll handen med den andra. Nu är de fastkedjade bortvända från varandra.

Det måste ske idag. Annars kommer hon dö här. Med blodig hand lyckas Lex vrida sig ur kedjan, som hon lurat far att sätta löst. Med några steg når hon Evies säng och tar hennes hand. Systerns ögon är rädda. Lex ser de kala partierna på hennes huvud och hur hon får kämpa för varje andetag. ”Jag kommer tillbaka och hämtar dig”, säger hon. ”Evie?”

Sen krossar hon rutan. Fars steg hörs genast, han är redan i trappan. Lex försöker borsta bort glaset och skär sig. Hon hivar upp ena benet över kanten samtidigt som låset på dörren rör sig. Utan att titta låter hon kroppen falla. 

Något går sönder i hennes högra ben när hon landar i det våta gräset. I köksgången står mor. Hennes mun rör sig men Lex hör inte vad hon säger. Hon springer. Ut på Moor Woods Road och dess tysta hus, vart och ett långt från nästa. Bortom den, på väg att köra förbi, lyser ett par strålkastare.

Lex springer mot ljuset, håller blidkande upp händerna. Föraren bromsar precis innan bilen träffar henne. Bilhuven känns varm under handflatorna. Föraren kliver ur och rör sig försiktigt mot Lex. Hon är klädd i dräkt och håller en mobil i handen, och hon verkar så ljus på något sätt, så ren.

”Herregud”, säger hon.

Lex sträcker sig efter kvinnan, som håller hennes hand medan hon ringer polisen.

Efteråt splittras de sex syskonen. Psykologen tror att det är bäst så. De yngre barnen adopteras först, de är mest formbara och lättast att rädda. Lex får vänta till sist. Om nätterna ropar hon efter Evie.

Tiden läker inga sår, men den lägger dimma över minnena. Lex är en framgångsrik advokat när hon blir uppringd av fängelsechefen som berättar att hennes mor avlidit. I arvet ingår huset på Moor Woods Road.

För att genomföra sin plan och förvandla huset till något bra tvingas Lex kontakta sina syskon, och konfrontera både deras och sina egna minnen. Vilka har hennes systrar och bröder blivit – och vad minns de? Snart står det klart att någon ljuger – för sig själv eller för de andra ...

En skrämmande fråga uppenbarar sig: Var alla verkligen offer?

Abigail Dean

Abigail Dean, född och uppvuxen i Manchester, har studerat litteratur vid Cambridge och arbetar idag som jurist. Flicka A är hennes hyllade debut som förutspås bli en av årets starkaste böcker! TV-rättigheterna är dessutom sålda och serien ska regisseras av Johan Renck som gjorde Tjernobyl.

Den här boken rör vid både mitt hjärta och mina nerver! Det som börjar som en gripande och spännande berättelse utvecklas till en psykologisk relationsroman där hemligheter slår ner som bomber … /Helena

just nu

Vinnarna

Fredrik Backman 219 kr 169 kr

Dalskuggan

Viveca Sten 249 kr 179 kr

Vackra värld, var är du

Sally Rooney 239 kr 189 kr

En enkel till Amerika

Marie-Louise Marc 219 kr 189 kr

Den hemliga gåvan

Natasha Lester 229 kr 199 kr

Armasjärvi

Thomas Engström,Margit Richert 249 kr 199 kr

Trion

Johanna Hedman 239 kr 189 kr

Mannen som dog två gånger

Richard Osman 219 kr 169 kr

Kråksommar

Lars Lerin 289 kr 239 kr

Du är inte längre min dotter

Frida Boisen 249 kr 199 kr

Nattens drottning

Simona Ahrnstedt 219 kr 199 kr

Kokain

Pascal Engman 249 kr 199 kr

Det tredje ljuset ; Små ting som dessa

Claire Keegan 239 kr 199 kr

Det lilla biblioteket på Söder

Camilla Dahlson 209 kr 179 kr

Fädernas missgärningar

Åsa Larsson 249 kr 169 kr

Räkna hjärtslag

Katarina Widholm 239 kr 199 kr

Den barmhärtige samariten

Cilla Börjlind,Rolf Börjlind 239 kr 199 kr

Dit du går, följer jag

Lina Nordquist 229 kr 169 kr

Daisys gamla folkabuss

Ali McNamara 209 kr 179 kr

En bättre värld

Anthony Doerr 239 kr 199 kr

Det holländska huset

Ann Patchett 229 kr 199 kr

Bortom horisonten

Jojo Moyes 219 kr 189 kr

Hem till gården - Vinter på Emmerdale

Pamela Bell 219 kr 189 kr

Ärende 1569 : Cold Cases #4

Jørn Lier Horst 229 kr 199 kr

Blickfångarna

Mons Kallentoft 249 kr 169 kr

Guinness World Records 2022

Ltd. Guinness World Records 249 kr 219 kr

Stranden

Anna Breitholtz Monsén 189 kr 159 kr

PKT: Åsa Larsson & Mons Kallentoft

498 kr 318 kr