Boktips

GW:s bästa sommarläsning: "Den rekommenderas varmt"

Redaktionen 12 juni

Leif GW Persson tipsade i vanlig ordning i Nyhetsmorgon om sin bästa deckare för sommarläsningen. Här lovprisade han den nyutkomna deckaren En instängd man av Per Hellgren, en hyllning till svenska deckarklassiker. 

gwtips_huvudbild_mbk.jpg

En instängd man skildrar det mödosamma polisarbetet i två mordfall på 50- och 60-talet, och kan ses som en hommage till till Sjöwall & Wahlöö. De var ett internationellt känt deckarförfattarduo som var verksamma under Sveriges deckarguldålder. 

En instängd man är välskriven och det är en klassisk Sjöwall Wahlöö utan att man kan beskylla honom för att ha härmats. Det är en hommage som man säger, en hyllning. Den rekommenderas varmt. – Leif GW Persson

Läs mer om En Instängd man:

Sommaren 1958. Ett brutalt sexualmord på en äldre kvinna utreds av polisen i Västmanland. Kriminalkonstapel Rydin och hans kolleger vid riksmordkommissionen i Stockholm jagar en ovanligt våldsam mördare i det heta sommarlandskapet, där vittnen berättar om en cyklande man.

Vårvintern 1965. Boende på Bergsgatan 57 i Stockholm klagar över en intensiv stank. En död man hittas inne i en lägenhet. Kriminalassistent Lampell från våldsroteln fördjupar sig i mysteriet kring hur gärningsmannen har tagit sig ut ur lägenheten som är helt tillbommad inifrån.

En instängd man

Per Hellgren 279 kr 279 kr

LÄS OCKSÅ: 

Karins boktips

Mystik och spioner

Redaktionen tipsar