Sagan om saffran


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Saffran – myter, fakta och recept!

Saffran är världens dyraste krydda och har åtråtts av människan under årtusenden, som smaksättare, afrodisiakum, färgämne och bot mot allt från magbesvär till pesten. I Sverige har vi länge nöjt oss med att frossa i saffran i juletid, men nu ökar intresset. Idag går det dessutom att skåda den vackra lila krokusblomman Crocus sativus på våra breddgrader, och inte bara i klassiska odlingsländer som Iran och Indien.

Få kryddor är så förknippade med mystik som saffran. Sagan om saffran är en personlig upptäcktsfärd där Gunnel Carlson reser i tid och rum för att fånga det röda guldets innersta väsen. Från den slumpmässiga starten i Grekland och vidare ut i världen till pionjärodlare i Sverige, Italien och England. Allt kryddat med myter, magiska egenskaper, botanik och recept för både mat och bak.

Gunnel Carlson är trädgårdsjournalist och författare med ett otal artiklar och flera böcker på meritlistan. Gunnel är också en populär föreläsare och ett välbekant ansikte från tv genom program som Gröna rum, Gunnels gröna och Gokväll.

Läs mer

Produktinfo

Saffran – myter, fakta och recept!

Saffran är världens dyraste krydda och har åtråtts av människan under årtusenden, som smaksättare, afrodisiakum, färgämne och bot mot allt från magbesvär till pesten. I Sverige har vi länge nöjt oss med att frossa i saffran i juletid, men nu ökar intresset. Idag går det dessutom att skåda den vackra lila krokusblomman Crocus sativus på våra breddgrader, och inte bara i klassiska odlingsländer som Iran och Indien.

Få kryddor är så förknippade med mystik som saffran. Sagan om saffran är en personlig upptäcktsfärd där Gunnel Carlson reser i tid och rum för att fånga det röda guldets innersta väsen. Från den slumpmässiga starten i Grekland och vidare ut i världen till pionjärodlare i Sverige, Italien och England. Allt kryddat med myter, magiska egenskaper, botanik och recept för både mat och bak.

Gunnel Carlson är trädgårdsjournalist och författare med ett otal artiklar och flera böcker på meritlistan. Gunnel är också en populär föreläsare och ett välbekant ansikte från tv genom program som Gröna rum, Gunnels gröna och Gokväll.

Läs mer

Produktinfo