Boktips

Kulturkvinnans bästa boktips!

Redaktionen 13 september 2023

Är du också en kulturkvinna? Som gillar att gå på konstutställningar, se franska filmer och vill läsa liiite mer litterära böcker – som berör! I så fall ska du spana in den här boklistan – som är full av läspärlor!

kulturkvinna2_huvudbild.jpg
Foto: Getty

Systrarna av Jonas Hassen Khemiri

Japp, han är tillbaka! Och det med en riktigt maffig och samtidigt lättläst roman om tre vilda systrar vars liv flätas samman med författarens namne. Är det som sägs om systrarna och deras mamma i de höga klackarna sant? Och vilar det en förbannelse över dem? Läsaren får följa unge Jonas och hans sökande efter svar i en episk familjeberättelse.

Systrarna

Jonas Hassen Khemiri 299 kr 269 kr Inbunden

Barnvakten av Joyce Carol Oates

Ingen skriver som Joyce Carol Oates! Och med den här hyllade romanen om farlig kärlek i en farlig tid överträffar hon sig själv. Som i en febrig mardröm får vi följa överklassmamman Hannah som inleder en passionerad kärlekshistoria med en okänd man – samtidigt som en seriemördare härjar i 70-talets Detroit … Det är vackert, oroande, hemskt och oemotståndligt!

Barnvakten

Joyce Carol Oates 269 kr 269 kr Inbunden

Om uträkning av omfång av Solvej Balle

Solvej (med det lustiga efternamnet) är på allas läppar av en enda anledning: hon har skapat litteraturmagi med sin första bok i en planerad septologi. Här möter vi medelålders Tara som reser till Paris och vaknar upp till samma dag om och om igen … Konceptet har använts förut, men det här är något helt annat än ”måndag hela veckan”. Detta är finstämt och beroendeframkallande!

Om uträkning av omfång 1

Solvej Balle 239 kr 239 kr Inbunden

Över gränsen av Louise Kennedy

Missa inte den här fantastiska boken som är utsedd till Årets bästa irländska roman! Kärlekshistorien mellan den katolska småskolelärarinnan Cushla och försvarsadvokaten Michael, som är protestant och gift, kallas ”våldsamt vacker” av Sunday Times. För som vi alla vet är det förbjudna alltid som mest lockande! Följ med över gränsen …

Över gränsen

Louise Kennedy 279 kr 279 kr Inbunden

Skymning 41 Kjell Westö

Såg du Kjell Westö i SVT:s litteraturprogram Babel? I så fall blev du säkert sugen på att läsa hans nya roman! Här får vi följa skådespelerskan Molly som längtar efter sin älskade Henry som befinner sig i fält under Vinterkriget. Förbered dig på sträckläsning – för Westö är något så ovanligt som en litterär författare som skriver bladvändare!

Läs även vår intervju med Kjell Westö här.

Skymning 41

Kjell Westö 269 kr 269 kr Inbunden

Elden av Daniela Krien

Tyska Daniela Krien slog igenom för en svensk publik med fina Kärlek i fem akter. Nu är hon tillbaka med en ny roman som letar sig in under huden. Den här gången får vi följa ett gift par som tillbringar sommaren i ett hus på landet – helt utlämnade till varandra. Här finns svek, längtan och hemligheter i en finstämd historia om kärlek som kanske, eller kanske inte, har rostat ... Läsgodis med guldkant!

Elden

Daniela Krien 269 kr 269 kr Inbunden

Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin

Ta en nypa charmig fransk film, hjärtevärmande romaner à la Anna Gavalda och tidernas största gråtfest (näsdukar rekommenderas!) – så har du den här fantastiska romanen om kyrkogårdsvaktmästaren Violette och hennes mysterium. Inte undra på att boken är en bästsäljare i Frankrike, en internationell hitt och den mest tipsade bland bokvänner. Tag och läs!

Färskt vatten till blommorna

Valérie Perrin 259 kr 259 kr

Andromeda av Therese Bohman

Å, så ljuvligt! En bok som utspelar sig i förlagsvärlden och handlar om omöjlig kärlek mellan två lågmälda och idealistiska bokälskare – det kan inte bli bättre! Trevande vackert och nostalgiskt sorgligt om den där sanna kärleken som aldrig får blomma ut. Allt i ett blått skymningsljus över Stockholms gator och de sista gyllene solstrålarna på en sommarfest. Nostalgi de luxe!

Andromeda

Therese Bohman 259 kr 259 kr Inbunden

Natten av Sara Gordan

Vinnaren av såväl Tidningen Vi:s, som Svenska Dagbladets, litteraturpris är såklart strålande! På ett hypnotiskt vackert språk förs vi in i nattens mörker, i sökandet efter en destruktiv dotter. Romanen bygger på författarens egna erfarenheter, och det märkt i dess närvaro och nerv. Detta är en berättelse om den största kärleken – till ett barn – och den flodvåg av oro och skuld som följer med.

Natten

Sara Gordan 239 kr 239 kr Inbunden

LÄS OCKSÅ:

Biblioterapi

Faktafrossa

16 pocketböcker att ta med överallt