Adventspresent
Vi firar tredje advent
HO HO HO ... snart tittar tomten in i stugorna och det är hög tid att inhandla de sista klapparna till hans säck.
För att göra ditt köp lite snällare för plånboken får du nu 30:- rabatt på valfri vara, lägg in koden i kassan bara. Du får också läsa ur Årets bok-vinnaren Lina Nordquists NYA roman Livet innan du dör. Och visst är det ingen kul jul utan Amanda Hellberg! Läs ur hennes fantastiska julroman Jul i rampljus.
Som glasyren på pepparkakan får du två nya recept från Kristina Ahlström som skrivit Hannas sweet deli. Den här veckan blir det saffransgrottor & supersnappa pepparkakor.
Glad tredje advent käraste klubbisar!
Här är din rabatt!
Ange koden advent30** i kassan för att aktivera din rabatt. Rabatten gäller på hela sajten, både böcker och produkter.
* Gäller ej porto och fraktavgifter. **Rabattkoden kan inte kombineras med andra koder och gäller endast på manadensbok.se. Koden gäller till och med 18/12.
Livet innan du dör av Lina Nordqvist
Lina Nordquists hyllade debutroman Dit du går, följer jag röstades fram av svenska folket som Årets bok 2022. Hennes nya roman, Livet innan du dör, är en lika stark hjärtekrossare men förlagd i nutid. I ett vanligt villaområde i Uppsala bor tre grannar, var och en med sin hemlighet. En junikväll korsas deras vägar – och innan natten är slut har en människa dött …
Jul i rampljus av Amanda Hellberg
Harriet Hjort är en ung, vacker sångerska som uppträder på sjaskiga varieteter tillsammans med pianisten Isak. Ingen av dem vågar erkänna att deras vänskap övergått i kärlek. Han är blind och hon sjunger aldrig lika bra med någon annan. Så en dag dyker chansen upp till deras stora genombrott, eller framför allt, hennes …
Baka baka liten kaka ...
Saffransgrottor med hjortronsylt
Det här behöver du till 18 stycken
1 paket saffran
½ dl strösocker
100 gram rumsvarmt smör
1½ dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
¾ tsk bakpulver
Fyllning:
Hjortronsylt
Småbrödsformar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stör saffran med lite av sockret i en mortel.
- Rör smör med resten av sockret och saffranssockret poröst, gärna med elvisp.
- Blanda de båda mjölsorterna, vaniljsocker och bakpulver, rör ner det i smörblandningen.
- Arbeta ihop till en deg.
- Rulla degen till 18 kulor och lägg dem i småbrödsformar. Har du en minimuffinsplåt så är den perfekt att använda nu.
- Gör en grop i degkulorna och fyll dem med sylt.
- Grädda 12 – 15 minuter. Låt kallna, gärna på galler.
Supersnabba pepparkakor när du har ingen tid alls.
Serveras med apelsin och lingondipp.
Du behöver:
1 förpackning med färdig pepparkaksdeg
1 äggvita
mandelspån
Apelsindip:
250 gram créme fraiche
1 apelsin
1 dl florsocker
Frysta lingon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skär pepparkaksdegen i mycket tunna skivor som du lägger på ett bakplåtspapper.
- Pensla med uppvispad äggvita och strö över mandelspån.
- Grädda i cirka 5 minuter.
- Vispa créme fraichen så den blir fast.
- Rör ner florsocker, pressad apelsinsaft och rivet skal. Vill du ha en fin orange färg kan du färga med lite karamellfärg.
- Strö på frysta lingon.
Dippa eller bred på dina färdiggräddade pepparkakor.
Vi ses igen nästa söndag!