Boktips

Gästredaktörens val

En gång i månaden har vi en ny gästredaktör som berättar vad de ser fram emot att läsa och ger dig sina bästa boktips just nu.

Emma Hamberg boktipsar

Juli: Emma Hamberg

Tipsar om: Glömda om söndagen av Valérie Perrin

"Förra sommaren försvann fem dagar spårlöst för mig. Jag minns inte var jag satt eller hur jag sov eller vilka människor jag hade runt mig. Jag minns bara Violette, hennes kyrkogård och alla hemligheter som lurade mellan gravarna. Färskt vatten till blommorna förändrade faktiskt något i mig som författare. Jag längtade efter att skriva mustigare romaner! Nu längtar jag ihjäl mig efter att få försvinna spårlöst igen. Rätt in i Valérie Perrins nya roman, Glömda om söndagen. Jag älskar att få kliva in i Valéries världar och kidnappas rätt in i fantasin för en stund. Jag tror det kallas magi."

Glömda om söndagen

Valérie Perrin 279 kr 229 kr

Bengt Ohlsson boktipsar

Juni: Bengt Ohlsson

Tipsar om: Skrapenatta av Lars Mytting

”Jag är nyfiken på Lars Myttings Skrapenatta, som verkar vara en maffig läsupplevelse. Och hur lyckas en författare ta klivet från att skriva en kioskvältare om ved (!) till att fläta ihop episka släktkrönikor...? Jag söker mig ofta till böcker som kommer från länder och språkområden som jag har dålig koll på, och detta gäller – tyvärr – Norge. Det känns pinsamt att komma till Norge och upptäcka att de är så mycket mer insatta i vår litteratur än vad vi är i deras. Och de väntar inte tills våra böcker kommer i norsk översättning, utan läser oförfärat på svenska ...”

Skrapenatta

Lars Mytting 289 kr 289 kr

Anders Roslund boktipsar

Maj: Anders Roslund

Tipsar om: Syskonfejden av Moa Herngren

"Moa Herngren skriver precis lika bra som hon är trevlig. Den senaste, Skilsmässan, läste jag i något slags olustig lust när hon för en sådan som jag – som själv brutit upp några hem – gjorde det lätt att flytta sig mellan mannens och kvinnans tankar och kroppar, mellan någon som lämnar och någon som blir lämnad. Numera har jag en fan- tastisk relation med min egen syster – hon kan berätta så mycket som jag inte minns och jag kan berätta sådant hon inte minns – men jag är helt säker på att Moa tar med mig på en ny fin familje- resa om att minnas olika i Syskonfejden."

Syskonfejden

Moa Herngren 289 kr 289 kr

Mari Jungstedt boktipsar

April: Mari Jungstedt

Tipsar om: 1979: Johanna and Ingrid - ett familjedrama av Helena von Zweigbergk

"Helena von Zweigbergk är en mästare på att skildra mänskliga relationer, det som skaver och smärtar mellan människor och hon är så träffsäker i sina beskrivningar av händelser, tid och rum och i sina dialoger att jag bara väntar på ett filmmanus från henne. Jag tyckte mycket om den första boken i denna trilogi och jag ser fram emot att läsa nummer två. Helena är en stor berättare som alltid är värd att läsas!"

1979 : Johanna och Ingrid - ett familjedrama

Helena von Zweigbergk 289 kr 289 kr

Carl-Johan-Vallgren-boktipsar-600x900.jpg

Mars: Carl-Johan Vallgren

Tipsar om: Rent hus av Alia Trabucco Zerán

"Det var länge sedan jag läste en latinamerikansk författare och jag tänker att det är på tiden att jag gör det igen. För att få den udda blicken på tillvaron, titta in i en annan värld, njuta av språket, för latinamerikanska författare är ofta ypperliga stilister. Och ett hembiträde är ju som flugan på väggen, det perfekta vittnet som registrerar men knappt märks. Och så gillar jag att hembiträdets enda vän är en herrelös hund, för det är något rörande med vänskap mellan människor och djur, inte minst i litteraturen."

Rent hus

Alia Trabucco Zerán 269 kr 199 kr

399072.jpg

Februari: Lina Nordquist

Tipsar om: Kniven i elden av Ingeborg Arvola

”Vi gick med tunga hinkar i händerna”, skriver Ingeborg Arvola och jag ser dem direkt, Brita Caisa och hennes syster i Lappland 1859. När Brita Caisa blivit spottad på fyra kyrksöndagar i rad skidar hon ut ur byn med äldste sonen intill sig och minsten i pulka. ”Varje steg är en början. Varje steg är aldrig mer.”

Det är något oemotståndligt med en riktigt välskriven historisk roman. Kniven i elden kräver utrymme. En ostörd vrå. Tid att kliva in i nordligaste Norden och mer än 150 år bakåt i tiden. Från första sidan förstår jag varför den här romanen belönades med Norges främsta litterära utmärkelse, Bragepriset.

Kniven i elden

Ingeborg Arvola 269 kr 269 kr

Ninni Schulman boktipsar

Februari: Ninni Schulman

Tipsar om: Tranorna flyger söderut av Lisa Ridzén

”Jag ser fram emot att läsa Tranorna flyger söderut av Lisa Ridzén. Det är sällan man ser en debutant slå igenom med sådant dunder och brak och få så mycket kärlek av både lyssnare och läsare. Den vill jag absolut inte missa.”

Tranorna flyger söderut

Lisa Ridzén 269 kr 199 kr

wahlberg.jpg

Januari: Karin Wahlberg

Tipsar om: De ovärdiga av Roy Jacobsen

”Roy Jacobsen har ett vackert språk och skriver osentimentalt vilket gör berättelserna både mustiga och stillsamma på en och samma gång. I den omtyckta boken De osynliga (2015) skildrar han livet på en karg ö i Nordnorge strax efter förra sekelskiftet. Boken är underbar. Jag ser därför mycket fram emot att läsa De ovärdiga.

De ovärdiga

Roy Jacobsen 289 kr 289 kr

 

370058.jpg

December: Anna Fredriksson

Tipsar om: En sista helg av Charlotte Wood

"För mig är ingenting mer intressant än mellanmänskliga relationer, därför skulle jag gärna vilja läsa den här romanen som skildrar vänskap mellan tre kvinnor i 70-årsåldern. Jag fascineras ofta av fiktiva personer som har livserfarenhet, en av huvudkaraktärerna i min nya bok är 66 år. Att boken har fått strålande recensioner och prisats för sin inkännande psykologi gör mig ännu mer nyfiken."

En sista helg

Charlotte Wood 269 kr 269 kr

GR-ragnar-jonasson.jpg

November: Ragnar Jónasson

Tipsar om: Om uträkning av omfång av Solvej Balle. 

“När Solvej Balle förra året vann Nordiska rådets litteraturpris blev jag nyfiken, inte bara på själva titeln utan på hela konceptet. Romanerna översätts nu äntligen till isländska, och jag ser verkligen fram emot att läsa dem och förhoppningsvis hitta en ny favorit bland nordiska författare.”

Om uträkning av omfång 1

Solvej Balle 269 kr 269 kr

Om uträkning av omfång 2

Solvej Balle 269 kr 269 kr

denise-rudberg_653672759717d.jpg

Oktober: Denise Rudberg

Tipsar om: Joséphine. Avlägsen i tid – men nära mig av Prinsessan Christina Fru Magnusson.

Överst på min önskelista över en bok att läsa just nu ligger Joséphine. Avlägsen i tid – men nära mig av Prinsessan Christina Fru Magnusson. 
Jag är så imponerad av Prinsessans Christinas val att ta sig an historiens kvinnor och på så sätt väcka nytt liv i deras livsöden. Mitt eget allt mer tilltagande intresse för historia bidrar såklart, men det känns så självklart för oss att i oroliga tider blicka bakåt för att vara kapabla att se framåt. 

Varma hälsningar/Denise Rudberg
 

Joséphine : avlägsen i tid - men nära mig

Prinsessan Christina Fru Magnuson 399 kr 399 kr

391240.jpg

September: Niklas Natt och Dag

Tipsar om: Sten i siden av Mikael Niemi

”Ända sedan Populärmusik från Vittula har jag haft en stor uppskattning inte bara för Mikael Niemis författarskap, utan också för att han vågar bryta ny mark och pröva någonting helt nytt varenda gång han skriver. Därför är förväntningarna på denna givetvis skyhöga.”

Sten i siden

Mikael Niemi 279 kr 279 kr

391924.jpg

Augusti: Johan Theorin

Tipsar om: Ett liv till av Åsa Avdic

”Åsa Avdic har skrivit en kärleksroman om ett forskarpar, Thomas Bradford och Ruth Doran, som på 1920-talet genom olika experiment försökte ta reda på om det finns liv efter döden. Thomas och Ruth har funnits i verkligheten och forskade verkligen om kontakter med den andra sidan. Jag har börjat läsa Ett liv till och direkt blivit fångad eller kanske hemsökt. En berättelse om stora ämnen som liv och död och kärlek är svår att släppa.”

   – Johan Theorin

Ett liv till

Åsa Avdic 279 kr 279 kr

393577.jpg

Juli: Sofie Sarenbrandt

Tipsar om: Död, rik och berömd av Morgan Larsson

Jag vill tipsa om Död, rik och berömd av Morgan Larsson. Vilket befriande avbrott från deckarskrivandet att ramla över den här pärlan. Extra roligt att berättelsen kretsar kring bokbranschen: Författaren Rut Floods karriär är på väg utför, men plötsligt dyker en ny förläggare upp som vill ta sig an författarskapet. Han har dock sina egna strategier för att lyfta henne till en ny nivå. Nåja, åtminstone hennes bokförsäljning – som han själv kan tjäna pengar på. Boken har många lager, med flera vändningar. En välskriven och underfundig roman.

Död, rik och berömd

Morgan Larsson 299 kr 299 kr

nesser.jpg

Juni: Håkan Nesser

Tipsar om: En ond tid av Deepti Kapoor

En ung indiska som tydligen skrivit en kombo av thriller/familjehistoria/ kriminaldrama. Inte lätt att lyckas med en sådan brygd, men det gör Deepti Kapoor. Jag har själv ett par böcker utgivna på olika språk som talas i Indien, men det är ett land där det berömda Nordic Noir inte fungerat så väl. När jag var där för några år sedan fick jag förklaringen på varför: Begreppet ärlig, okorrumperad polis är alltför otroligt för att läsaren ska kunna ta det till sig. Lite tragikomiskt kan tyckas, men Indien är Indien.

Och En ond tid fungerar tydligen både här och där. Intressant.

En ond tid

Deepti Kapoor 299 kr 299 kr

gr-lagercrantz.jpg

Maj: David Lagercrantz

Tipsar om: Djuphamn av Tove Alsterdal

”Jag brukade möta Tove Alsterdal precis vid Zinkens idrottsplats när jag bodde på Söder i Stockholm. Det fanns alltid ett sådant piggt, varmt ljus i hennes ögon. Jag blev upplivad varje gång jag såg henne. Lite samma känsla får jag när jag kliver in i hennes deckare. Jag känner mig i goda händer. Nu – i Djuphamn – hittas en manskropp på botten av Ångermanälven intill gamla skeppsvrak. Mannen har blivit mördad och jag förstår att jag kommer föras tillbaka i tiden – till Ådalen och starka politiska spänningar. Jag är bara halvvägs in, men jag vet att det kommer att bli en fin resa, precis som med Slukhål och Rotvälta.”

Djuphamn

Tove Alsterdal 269 kr 269 kr

Rotvälta

Tove Alsterdal 89 kr 89 kr

Slukhål

Tove Alsterdal 239 kr 239 kr

 

mattias-edvardsson.jpg

April: Mattias Edvardsson

Tipsar om: Levande och döda av Christoffer Carlsson

Christoffer Carlsson har länge varit en av landets främsta författare av kriminalromaner. Med den så kallade Hallandssviten har han nått ytterligare en nivå. Det finns få som skriver så vackert och insiktsfullt om existentiella frågor och samtidigt lyckas framkalla nervkittlande spänning. Dessutom serveras alltsammans på ett sinnrikt och stilistiskt närmast fulländat språk. Jag har njutit av de två första delarna i serien, Järtecken och Brinn mig en sol, och nu längtar jag efter att få läsa Levande och döda.

Levande och döda

Christoffer Carlsson 269 kr 269 kr

Brinn mig en sol

Christoffer Carlsson 249 kr 249 kr

Järtecken

Christoffer Carlsson 249 kr 249 kr

382081.jpg

Mars: Christoffer Carlsson

Tipsar om: Svartstick av Sara Paborn

"I Sara Paborns förra roman, Tistelhonung, vävdes nu och då sinnrikt samman. Hon är en mästare på just det där som jag själv är så intresserad av, hur tiden kan verka i människors liv. Med den vetskapen blir jag mycket nyfiken när jag läser om hennes nya roman, Svartstick, där en ung kvinna, Anita, i slutet av 1950-talet förälskar sig i mannen som just öppnat det första snabbköpet på orten. Många år senare anländer Paula till en kursgård i Dalarna, för att få andrum i livet. På gården bor Gunni. Tre kvinnor, tre tider, tre hemligheter. När spelplanen ser ut på det viset och författaren heter Sara Paborn, anar jag att en stor läsupplevelse väntar."

Svartstick

Sara Paborn 269 kr 269 kr

Emma-Hamberg-gästred_BG.jpg

Februari: Emma Hamberg

Tipsar om: Det tredje riket av Karl Ove Knausgård

Så fort något med Karl Ove Knausgård dyker upp slukar jag det. Det kan vara ett reportage om hans nya liv i London, eller kanske en debattartikel, det kan vara en bok hans ex-fru skrivit eller skvaller om hans nya fru, kåserier om hans rökvanor, för att inte prata om hans böcker, jag har läst alla utom en. Ja, ni har förstått: jag har en något osund relation till Karl Ove Knausgård. Och inte bara det: jag har en oläst bok. Den heter Det tredje riket, och jag kommer kasta mig över den.

Det tredje riket

Karl Ove Knausgård 269 kr 269 kr

374477.jpg

December: Ninni Schulman

Tipsar om: Malström av Charlotte Al-Khalili

Jag är nyfiken på att läsa Malström av Charlotte Al-Khalili som blev nominerad till Årets debutant 2022 av Svenska deckarakademin. Boken gestaltar ett knivmord och vilka konsekvenser det får för en rad människor runt omkring. Alla dessa personer får berätta sin egen berättelse om vad som hände och varför. Vem av dem kommer närmast sanningen eller är sanningen kanske summan av alla historier? Eftersom jag själv fokuserar på relationer i mina deckare kände jag att de här var en bok för mig.

Anders Roslund

Oktober: Anders Roslund

Tipsar om: Våra förlorade hjärtan av Celeste Ng

"Alltså, jag gillar trevliga människor. Och Celeste Ng är himla trevlig. Vi möttes på en stor bokmässa i USA för några år sedan och när jag sedan blev nyfiken och började läsa så blev det ännu bättre – den trevliga människan var dessutom en bra författare. Hon är amerikan, men med invandrade föräldrar, och i hennes fall ger dubbla rötter förhöjd synskärpa när hon betraktar sitt eget land. Det blir spännande att se – och läsa – åt vilket håll hon nu fortsätter."

Våra förlorade hjärtan

Celeste Ng 239 kr 239 kr

Anders de la Motte boktipsar

September: Anders de la Motte

Tipsar om: Skred av Sara Strömberg

"Det står mellan Gunnar Wetterbergs Prästerna, Alex Schulmans Malma Station och Sara Strömbergs Skred. (Substantivstitlar är tydligen min grej.) 

Nu försöker jag att inte bara läsa spänningsromaner så egentligen borde det bli någon av de två första, men jag tyckte mycket om Saras debutroman Sly och är väldigt nyfiken på hennes nästa steg. Dessutom är Skred en strålande titel på en spänningsroman så den hamnar överst i bokhögen i höst."

Skred

Sara Strömberg 269 kr 269 kr

Sly

Sara Strömberg 209 kr 209 kr

Anna Fredriksson

Augusti: Anna Fredriksson

Tipsar om: Svarta segel av Rebecka Edgren Aldén

"Jag ser fram emot att läsa Svarta segel av Rebecka Edgren Aldén, eftersom det är en psykologisk thriller – samma genre som jag själv numera skriver i. Som så många andra älskar jag mysterier, gärna sådana som involverar mellanmänskliga relationer. Jag tycker att romanen verkar väldigt spännande."

Svarta segel

Rebecka Edgren Aldén 249 kr 249 kr

Åsa Hellberg boktipsar

Juli: Åsa Hellberg

Tipsar om: Den fjärde doktrinen av Denise Rudberg 

 "Äntligen kommer del fyra i serien Kontrahenterna, som jag har längtat efter sedan jag läste ut del tre. Jag gillar allt med den här serien: karaktärerna som är lätta att tycka om, krigstiden som det sällan berättas om från en kvinnligt perspektiv och att det inte är en deckare."

Den fjärde doktrinen

Denise Rudberg 229 kr 229 kr

Måns Nilsson

Juni: Måns Nilsson

Tipsar om: Morden i Great Diddling av Katarina Bivald

"Jag älskar pusseldeckare och har precis skrivit färdigt min andra bok i genren tillsammans med Anders de la Motte. Därför är jag nyfiken på Morden i Great Diddling. En svensk författare har slagit sig ner i en liten sömning by i Cornwall och när ett mord sker på en tebjudning blir hon indragen i att utreda mordet. Byborna är dock mer engagerade i att använda mordet för att locka dit turister. Ni hör ju själva, mer klassisk pusseldeckare än så här blir det inte!" 

Morden i Great Diddling

Katarina Bivald 239 kr 239 kr

Katarina-Bivald.jpg

Maj: Katarina Bivald

Tipsar om: Ett lik för mycket av Carin Hjulström

"Jag har älskat Carin Hjulströms böcker ända sen jag första gången läste Finns inte på kartan. Hon var en av de första som skrev feelgood i Sverige, och när mysiga mord nu tar över landet är hon återigen en av de främsta. Perfekt för hängmattan, trädgården, balkongen eller poolkanten!"

Run, Rose, Run av Dolly Parton/James Patterson

"James Patterson har tidigare skrivit deckare med en f.d. amerikansk president, men fråga är om det slår riktigt lika högt som den här boken: skriven tillsammans med ingen mindre än countrys drottning Dolly Parton! Tydligen flög James Patterson till Nashville för att föreslå att de skulle skriva en bok tillsammans. Två dagar senare hörde Dolly Parton av sig med detaljerade anteckningar om bokens handling – och texterna till sju sånger som hon skrivit baserat på historien.

Så låt James Patterson och Dolly Parton ta med dig till Nashville i sommar. Förutom boken släpper Dolly Parton också ett album med 12 sånger som inspirerats av boken."

Ett lik för mycket

Carin Hjulström 249 kr 249 kr

Run, Rose, Run

James Patterson, Dolly Parton 249 kr 249 kr

Ulf Kvensler

April: Ulf Kvensler

Tipsar om: Välkommen till Evigheten av Camilla Grebe

"Jag har varit ett stort fan av Grebe sedan jag läste Skuggjägaren för några år sedan – en välskriven, komplex och mycket spännande berättelse som trollband mig. Den här nya boken kommer jag att kasta mig över!"

Välkommen till Evigheten

Camilla Grebe 269 kr 269 kr

Skuggjägaren

Camilla Grebe 79 kr 79 kr

Camilla Grebe tipsar

Mars: Camilla Grebe

Tipsar om: I dina händer av Malin Persson Giolito

"Jag ser mycket fram emot att läsa I dina händer av Malin Persson Giolito. ”Störst av allt” var ju en av de där böckerna som hade allt – spänning, fint utmejslade karaktärer och ett driv som hette duga. Dessutom satte hon, som så ofta i sina verk, fingret på samtiden. Det ska bli så kul att se vad Malin har gjort den här gången!"

I dina händer

Malin Persson Giolito 249 kr 249 kr

Jonas Bonnier

Februari: Jonas Bonnier

Tipsar om: Den som dödade helvetets änglar av Jan Guillou

"Jamen, det är väl ganska sensationellt? Att pensionärerna Erik Ponti – som ju träffade min pappa i Det stora avslöjandet och var huvudperson i Ondskan – och den före detta underrättelseofficeren och rikskändisen Carl Hamilton tillsammans bestämmer sig för att röja upp i kampen mot den organiserade brottsligheten ... Som jag ser fram emot Den som dödade helvetets änglar!"

Den som dödade helvetets änglar

Jan Guillou 249 kr 249 kr

Maria Adolfsson boktipsar

Januari: Maria Adolfsson

Tipsar om: Jag vill skriva sant av Jesper Högström

"Genom Tora Dahls ögon får vi en smygtitt in i villan på Lidingö där då-tidens poeter samlades i ett slags klaustrofobisk gränslöshet. Jag slukade boken med en växande nyfikenhet på en tid så olik vår egen — och en insikt om att mycket aldrig tycks förändras."

Max Seeck

December 2021: Max Seeck

Tipsar om: Billy Summers av Stephen King

"Jag har alltid varit ett stort King-fan. Jag fullkomligt älskar hur han lyckas förmedla en intensiv berättelse samtidigt som han beskriver alldeles vanliga amerikaners vardagsliv så levande."

Billy Summers

Stephen King 239 kr 239 kr

Johan Theorin boktipsar

November 2021: Johan Theorin

Tipsar om: Inte död än av Johan Ehn

"Johan är skådespelaren som blev författare. Ungdomsromanerna Down under och Hästpojkarna var så fantastiskt bra att jag ser fram mot att läsa hans första roman för vuxna, om 84-årige Elis som efter ett långt liv hamnar på hjärtintensiven men har saker kvar att göra som kräver att han tar sig därifrån."

Tipsar om: HasseåTage av Kalle Lind

"Alfredson och Danielsson, de kära Hasse å Tage, är med visor, filmer och böcker en stor del av min uppväxt, och Kalle Lind med sin humor och sitt kunnande om svensk mediahistoria är en stor del av mitt poddlyssnande just nu. Så en bok av honom som berättar historien om dem vill jag gärna läsa."

Inte död än

Johan Ehn 229 kr 229 kr

HasseåTage : humorparet som roade och retade Sverige

Kalle Lind 249 kr 249 kr

David Lagercrantz

Oktober 2021: David Lagercrantz

Tipsar om: Vackra värld, var är du av Sally Rooney

"Jag ville förstås se vad hon skriver efter Normala Människor som jag och hela världen älskade. Romanen var en sådan stillsam och oroande bok om kärlek, samhällsklasser och roller som under livet byts ut och förändras."

Tipsar om: En bättre värld av Anthony Doerr

"Också här en författare som har stora skor att gå i. Hans Ljuset vi inte ser var ju helt magisk och fick Pulitzerpriset, och alla möjliga utmärkelser. Jag glömmer aldrig den lilla blinda flicka i romanen som stapplade fram i det ockuperade Paris. Det var på en gång som en förunderlig saga och en realistisk skildring av kriget från ett barns ögon. Jag kommer definitivt läsa En bättre värld."

Vackra värld, var är du

Sally Rooney 239 kr 239 kr

En bättre värld

Anthony Doerr 239 kr 239 kr

Åsa Larsson

September 2021: Åsa Larsson

Tipsar om: Löpa varg av Kerstin Ekman

"När Kerstin Ekman kommer med något nytt, då är det julafton, midsommarafton, min födelsedag och en klar norrskensnatt på samma gång. Bara titeln Löpa varg, undrar vad hon hittat på den här gången? Hon löper själv sina egensinniga författarvägar."

Löpa varg

Kerstin Ekman 239 kr 239 kr

Liza Marklund

Augusti 2021: Liza Marklund

Tipsar om: Mandela-efffekten av Anne Holt

”Jag riktigt LÄNGTAR efter Anne Holts Mandela-efffekten. Författarskap som man har följt i årtioenden blir som gamla goda vänner, och den här boken verkar vara en riktig helkväll!”

Mandelaeffekten

Anne Holt 229 kr 229 kr

Åke Edwardsson

Juli 2021: Åke Edwardson

Tipsar om: Pestön av Marie Hermanson

"Marie Hermanson stöter jag på ibland på den så kallade Konstepidemin mitt i Göteborg, det gamla epidemisjukhuset där konstnärer nu jobbar i de vackra kåkarna och där Marie och jag har varsin ateljé. Namnet är ju aktuellt i dessa dagar, och så är också titeln på Maries nya bok, Pestön, en fristående fortsättning på Den stora utställningen där vi åter hamnar i tjugotalets Göteborg. Jag är svag för romaner gestaltade i annan tid, och Marie har ett språk som är hennes och ingen annans. Jag ser verkligen fram emot att möta överkonstapel Nils Håkans- son och följa honom i "de laglösa vrakarnas kåkstad", bara det!"

Pestön

Marie Hermanson 229 kr 229 kr

Den stora utställningen

Marie Hermanson 99 kr 99 kr

Stefan Ahnhem

Juni 2021: Stefan Ahnhem

Tipsar om: Sockerormen av Karin Smirnoff

"Sedan jag läste Jag for ner till bror av Karin Smirnoff har jag sett fram emot när hon släpper en ny bok. Kanske ännu mer nu när hon lämnar Jana Kippo i Smalånger för Södertälje på 80-talet. Jag älskar hur hon med en berättarglädje som få andra lyckas förena skrönan och realismen till en lika skitig som oemotståndlig cocktail av färgrika karaktärer, fängslande historier och chockartade händelser man inte glömmer i första taget. Har man väl börjat läsa går det inte att sluta förrän man kommit till sista sidan, och det är precis så en riktigt god bok ska vara. Omöjlig att lägga ifrån sig."

Sockerormen

Karin Smirnoff 239 kr 239 kr

Jana Kippo-sviten

Karin Smirnoff 259 kr 259 kr

Johanna Mo

Maj 2021: Johanna Mo

Tipsar om: Som natten av David Ärlemalm

"Jag kommer kasta mig över Som natten, för jag älskade den värme med vilken David Ärlemalm skildrade sina trasiga karaktärer i debuten Lite död runt ögonen."

Som natten

David Ärlemalm 209 kr 209 kr

Lite död runt ögonen

David Ärlemalm 89 kr 89 kr

Topplista