Aktuellt

Årets julvärd David Batra lyser upp vintermörkret

Redaktionen 14 novembe

David Batra, en veteran inom svensk humor och ståuppkomik, är utsedd till årets julvärd i SVT, en roll han tar sig an med sin breda erfarenhet från TV och scen samt som författare till flera populära böcker.


Den svenska ståuppkomikern, programledaren och skådespelaren David Batra har utsetts till årets julvärd på SVT 2023, något som utlöste en storm av positiva reaktioner – Det känns som ett otroligt hedersuppdrag såklart. Lite pirrigt, det är ändå många miljoner som tittar, men mest lustfyllt, säger David Batra till Aftonbladet

Ståuppkomiker i snart 30 år

Han har gjort sig känd för sin skarpa humor och förmåga att engagera publik. Han debuterade som ståuppkomiker 1994 och har sedan dess varit en framträdande figur inom svensk underhållning. Han har medverkat i en rad populära TV-program och även varit sommarvärd i Sveriges Radio 2008 och 2015. Sedan 2017 är han jurymedlem i underhållningsprogrammet "Talang" på TV4. 

Skrivit flera böcker

Bortom TV-skärmen har Batra även haft framgång som författare. Han debuterade som författare 2005 med boken "Vän av ordning", där han kommenterade och sammanställde insändare. Han har också gett ut böcker som "Den som inte tar bort luddet ska dö" och "Det här var ju tråkigt", där han samlat och kommenterat uppfordrande lappar som folk satt upp på olika ställen. 

I kokboken "David Batras inte så tråkiga indiska mat"  delar han med sig av sina favoritrecept och personliga berättelser om roliga, starka och söta matminnen från Indien. 

Köp David Batras kokbok

David Batras inte så tråkiga indiska mat

David Batra 179 kr 149 kr Mjukband