Niklas jul
Inbunden
Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}
Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}
En julbok för alla smaker!
Niklas jul är en resa i tid och rum, via doftande äppelglögg, nytrillade köttbullar, ångande skinkspad och rykande ribs glacerade med julens kryddor. Resan slutar inte förrän vid den stora kalkonmiddagen som Niklas Ekstedt väljer att servera till nyår. Allt i den mytomspunna miljön på Gamla Riksarkivet på Riddarholmen.
I boken finns de enklaste recepten för hemmakocken, som hemgjord rödbetssallad med krispigt äpple och pepparrot, Niklas bästa julköttbullar, smaksatta krämiga sillar, lax på flera olika sätt, och frasigt fröknäcke.
De moderna vegetariska julrätterna får också lika mycket kärlek som de traditionella. Vegansk ”sill” i form av senapszucchini, picklade rotfrukter, vegetarisk Jansson och mycket mer.
Dessutom bjuds vi på ljuvliga desserter och sötsaker som len saffranspannkaka med sylt och grädde, mandelformar med citron och maräng, eller en enkel smörkola med havssalt.
Niklas Ekstedt
Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest uppskattade kockar samt restaurangchef och grundare av flera stjärnkrogar. Han är även känd från flera hyllade matlagningsprogram och har nått internationella framgångar genom brittisk och amerikansk tv. Han har släppt ett flertal böcker, däribland den populära serien Happy Food som han skriver tillsammans med journalisten Henrik Ennart. Han har tidigare setts i populära program som Niklas mat, Four Hands Menu och Crazy Delicious. Hösten 2021 är han aktuell med kokboken Ekstedt hemma: Stjärnkockens egna klassiker.
En julbok för alla smaker!
Niklas jul är en resa i tid och rum, via doftande äppelglögg, nytrillade köttbullar, ångande skinkspad och rykande ribs glacerade med julens kryddor. Resan slutar inte förrän vid den stora kalkonmiddagen som Niklas Ekstedt väljer att servera till nyår. Allt i den mytomspunna miljön på Gamla Riksarkivet på Riddarholmen.
I boken finns de enklaste recepten för hemmakocken, som hemgjord rödbetssallad med krispigt äpple och pepparrot, Niklas bästa julköttbullar, smaksatta krämiga sillar, lax på flera olika sätt, och frasigt fröknäcke.
De moderna vegetariska julrätterna får också lika mycket kärlek som de traditionella. Vegansk ”sill” i form av senapszucchini, picklade rotfrukter, vegetarisk Jansson och mycket mer.
Dessutom bjuds vi på ljuvliga desserter och sötsaker som len saffranspannkaka med sylt och grädde, mandelformar med citron och maräng, eller en enkel smörkola med havssalt.