Sveriges landskapsmåltider


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Förväntas skickas under v.{{selectedProduct.ReleaseWeek}}

({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan

Kunskap, humor och kärlek till svensk mat!

Den svenska maten är variationsrik och består av det våra skogar, sjöar, älvar, åkrar och hav kan erbjuda – hjortron, röding, sik, ren, rådjur, tång, alger, kantareller, korvar, älg, granskott, nässlor, vildsvin och lax. Vi är nära naturen och den är nära oss.

Sveriges landskapsmåltider presenterar ny, spännande mat från alla våra landskap – och Stockholm som lite på nåder fick hänga med. En inspirerande vägvisare för hur vi kan leva i samklang med naturen. Maten är skapad av lokala matinspiratörer och stjärnkockar och boken är en del av ett större samarbete mellan Folkets Hus och Parker, Gastronomiska Akademien, Måltidsakademien och Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.

Journalisten Christian Dauns texter om landskapens matkultur och samhällsliv gör också boken till något mer än en kokbok – här väller kunskap, humor och matkärlek fram. En bok att tugga i sig från pärm till pärm.

Produktinfo

Christian Daun

Christian Daun är journalist med stor matpassion. Han har skrivit om mat i en rad tidningar, bland annat ett uppmärksammat reportage om sin barnmatsångest för tidskriften Hunger. Tillsammans med Niklas Ekstedt har han gett ut kokboken Mitt barn äter allt (2017) och 2021 kom Draksådd: Om haverier och fiaskon när ”kommunen ska sättas på kartan”. Våren 2023 nominerades han till ”Årets stilist” och hösten 2023 är han aktuell med Sveriges landskapsmåltider.

Kunskap, humor och kärlek till svensk mat!

Den svenska maten är variationsrik och består av det våra skogar, sjöar, älvar, åkrar och hav kan erbjuda – hjortron, röding, sik, ren, rådjur, tång, alger, kantareller, korvar, älg, granskott, nässlor, vildsvin och lax. Vi är nära naturen och den är nära oss.

Sveriges landskapsmåltider presenterar ny, spännande mat från alla våra landskap – och Stockholm som lite på nåder fick hänga med. En inspirerande vägvisare för hur vi kan leva i samklang med naturen. Maten är skapad av lokala matinspiratörer och stjärnkockar och boken är en del av ett större samarbete mellan Folkets Hus och Parker, Gastronomiska Akademien, Måltidsakademien och Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien.

Journalisten Christian Dauns texter om landskapens matkultur och samhällsliv gör också boken till något mer än en kokbok – här väller kunskap, humor och matkärlek fram. En bok att tugga i sig från pärm till pärm.

Produktinfo
Om Christian Daun

Bäst pris just nu

Kniven i elden

Ingeborg Arvola 269 kr 199 kr

Med liv och lust

Karin Wahlberg 269 kr 199 kr

Dödlig tystnad

Peter Robinson 259 kr 199 kr

Utanför revet

Veronika Malmgren 279 kr 229 kr

Den mestadels sanna historien om Tanner och Louise

Colleen Oakley 259 kr 229 kr

Vägen till frihet

Michael Connelly 299 kr 269 kr

Flickor som du

Karin Wik 279 kr 249 kr

Tranorna flyger söderut

Lisa Ridzén 269 kr 199 kr

Där hjärtat slår rot

Sharon Gosling 259 kr 229 kr

Sju kvadrat med lås

Jussi Adler-Olsen 269 kr 199 kr

Förrädaren

Jørn Lier Horst 279 kr 249 kr

Till offer åt det okända

Anna Jansson 269 kr 199 kr

Den sista livbåten

Hazel Gaynor 269 kr 239 kr

Den hemliga gästen

Nita Prose 269 kr 199 kr

Far inte till havet

Elin Anna Labba 279 kr 229 kr

Kameleont

Lena Einhorn 289 kr 259 kr

Minnenas strand

Tomas Strömqvist 289 kr 259 kr

Styrkan

Anna Karolina 279 kr 249 kr

Ta min hand

Dolen Perkins-Valdez 289 kr 199 kr

Dödens vik

Kate Rhodes 279 kr 249 kr

Den tysta gästen

Clémence Michallon 269 kr 239 kr

Paket Adler-Olsen & Jansson

538 kr 358 kr

Du kanske också gillar

52 burgare och de godaste tillbehören

Per Ehrlund 299 kr 299 kr

Allt i ett-rätter : lättlagat i panna, plåt, form & gryta

Madeleine Landley 219 kr 219 kr

Fredagskockens hamburgare och tacos

Mattias Larsson 229 kr 229 kr

Husmanskost : lättlagade klassiker och nya favoriter

Kristina Eriksson 209 kr 209 kr

Nya älgkokboken – viltkockens bästa recept

Anders Levén 299 kr 299 kr

Middag allt i ett : panna, plåt, form och gryta

Maria Zihammou 279 kr 279 kr

Laga svamp

Martin Nordin 279 kr 279 kr