Boktips

Böcker som får dig att skratta och le!

Redaktionen 24 juli 2023

Vill du ha roligt när du läser? Älskar du när böcker överraskar? I så fall ska du hugga ta i någon av de här oväntat roliga böckerna.

images2v4b.png

Foto: Shutterstock

Vi är inte här för att ha roligt av Nina Lykke

Alla som läst Nina Lykkes tidigare böcker vet att hon är en fena på det här med svart humor. Och hennes nya roman om den avdankade författaren Knut, som anklagas för oönskade inviter i en yngre kvinnlig kollegas bästsäljande bok, är faktisk den allra roligaste. Läs, fnissa och njut av ett kul perspektivbyte – och en huvudperson man bara måste älska!

Vi är inte här för att ha roligt

Nina Lykke 279 kr 279 kr Inbunden

Det kom ett brev från München av Håkan Nesser

Nesser är den torra humorns mästare. Med kul ironi beskriver han sådant som vi alla kan känna igen oss i, samtidigt som han väver ihop en spännande och smart deckargåta. Här får vi följa med på en familjesammankomst i ett ensligt hus på landet. Syskonen som samlats är mer än lovligt trötta på varandra, samt delar en obehaglig hemlighet …

Det kom ett brev från München

Håkan Nesser 269 kr 269 kr Inbunden

Simmarna av Julie Otsuka

Kanske den allra mest oväntade boken i denna lista. Julie Otsuka är känd för den berörande bästsäljaren Vi kom över havet, men i sin nya pärla visar hon fram en annan sida. Berättelsen utspelas i en simhall, och vi lära känna ett gäng motionssimmare som beskrivs så charmigt och underfundigt att läsaren sitter med ett konstant leende på läpparna.

Simmarna

Julie Otsuka 249 kr 249 kr Inbunden

Au revoir Agneta av Emma Hamberg

Årets humörhöjare nr 1! Det är kanske inte så oväntat att uppföljaren till läsarfavoriten Je m'appelle Agneta är både rolig och underbar. Men för dig som inte läst böckerna om Agneta ännu väntar en riktig skattkista av skratt och leenden, samt en del tårar. För denna fina berättelse om en kvinna som söker och finner sig själv i en liten by i Frankrike har, som man brukar säga, allt!

Au revoir Agneta

Emma Hamberg 269 kr 269 kr Inbunden

LÄS OCKSÅ: 

3 böcker för dig som älskade Elena Ferrantes Min fantastiska väninna!

16 pocketböcker att ta med överallt

Gästredaktörens val