Boktips

Alla Lucinda Rileys böcker på svenska

Redaktionen 23 februari 2023

Irländska författaren Lucinda Riley har sålt böcker i 30 miljoner exemplar världen över och är mest känd för serien De sju systrarna. Lucinda Riley skrev även en rad älskade fristående romaner. Här har vi samlat alla hennes romaner översatta till svenska, från alla delar i De sju systrarna till Den italienska flickan som finns att köpa nu.

Lucinda-riley_huvudbild.jpg

Copyright/fotograf: Catherine Gonsholt Ighanian

Alla böcker i De sju systrarna

1. De sju systrarna : Maias bok

I första boken i serien Sju systrar samlas Maia och hennes fem systrar i deras barndomshem, ett magnifikt slott vid Lake Geneva. Beskedet om att deras adoptivfar, miljardären Pa Salt har avlitit är starten på systrarnas resa för att förstå historien om deras liv. Fadern lämnar efter sig ett par ledtrådar till varje syster som ska ta dem närmare sitt sanna arv.

De sju systrarna: Maias bok

99 kr 99 kr Storpocket

2. Stormsystern : Allys berättelse

I andra delen Stormsystern befinner sig systern Ally på en yacht för att tävla i ett prestigefyllt yacht-race. Det är under detta race som beskedet om adoptivfaderns död når henne. Detta leder henne att följa ett spår till Norge som hennes far lämnat till henne.

Stormsystern : Allys bok

Lucinda Riley 99 kr 99 kr

3. Skuggsystern : Stars berättelse

I den tredje delen Skuggsystern får vi följa systern Star som följer faderns ledtrådar till ett antikvariat i London. Hon lär sig historian om den starka, självständiga kvinnan Flora MacNichol som levde för 100 år sedan.

Skuggsystern: Stars bok

99 kr 99 kr Storpocket

4. Pärlsystern : Ceces berättelse

I den fjärde boken Pärlsystern träffar vi CeCe, hon som aldrig kännt att hon passat in någonstans. Faderns död förändrar CeCes liv och hon tar många avgörande beslut. Hon ser också, med förskräckelse sin syster Star distansiera sig från henne för att följa sin nya kärlek.

Pärlsystern : CeCes bok

Lucinda Riley 99 kr 99 kr Storpocket

5. Månsystern : Tiggys bok

Femte delen, Månsystern är en historia om Tiggy som litar på sina instinkter och flyttar till en avlägsen plats i Scotland efter faders död. Hon följer din passion att ta hand om djur under anställning av den bekymrade och problemfyllda Charlie Kinnaird. Hon får höra av en gammal zigenare som bott länge i området att hon har ärvt ett sjätte sinne från sina förfäder.

Månsystern : Tiggys bok

Lucinda Riley 119 kr 119 kr

6. Solsystern : Electras bok

Sjätte boken, Solsystern handlar om systern och supermodellen Electra som till synes har ALLT! Faderns död får den bräckliga Electra att ta till alkohol och droger för att orka. Hennes nära känner stor oro över hennes hälsa samtidigt som hon får ett brev av en kvinna som påstår sig vara hennes farmor.

Solsystern : Electras bok

Lucinda Riley 229 kr 229 kr

7. Den saknade systern

I den sjunde och sista boken Riley skrev innan hon förlorade kampen mot cancer 2021 heter Den saknade systern. Får du svaret på gåtanom de sju systrarna? De sex systrarna ska resa från jordens alla hörn för att hedra minnet efter sin mystiske adoptivfar och välgörare, Pa Salt. Men en av systrarna saknas fortfarande och frågan är om hon egentligen vill bli hittad?

Den saknade systern

Lucinda Riley 219 kr 219 kr

8. Atlas: Historien om Pa Salt 

Den åttonde och avslutande delen i serien, Atlas : Historien om Pa Salt, hann inte Lucinda Riley skriva klart innan hon tragiskt förlorade kampen mot cancer 2021. Men lyckligtvis för alla fans tog hennes son Harry Whittaker över arbetet och avslutade boken, och hjälpte till att göra den till ett minnesvärt avslut på den fenomenala serien De sju systrarna.

De sju systrarna samlas på Titan. Det är dags för dem att ta ett sista farväl av Pa Salt, den gåtfulla fadern som de alla har älskat så djupt. Förvånande nog överlämnar Pa Salt nyckeln till deras förflutna till den sjunde systern, som äntligen har återfunnits. Men varje sanning som avslöjas ger upphov till nya frågor. Systrarna konfronteras inte bara med insikten att de knappt kände sin far, utan måste också acceptera att hans länge begravda hemligheter fortfarande kan påverka deras liv på oväntade sätt.

Missa inte vår intervju med Harry Whittaker om Atlas!

Atlas : historien om Pa Salt

Lucinda Riley,Harry Whittaker 179 kr 179 kr

Bra att veta:

Systerskaran består av:
Maia - den första systern och fylld av en ångestfylld historia.
Ally - stormsystern som de andra ser upp till och ser som ledare för systerskaran.
Star - den tystlåtna och konflikträdda skuggsystern.
CeCe - pärlsystern som längtar efter en tillhörighet, en kultur där hon känner sig "hemma".
Tiggy - månsystern som älskar kraften från naturen och den känsla hon känner i det fria. Hennes systrar kallar henne snöflingan.
Electra - den vackra solsystern med ett trasigt inre, som ser alla andras lycka förutom sin egen.

Alla övriga böcker av Lucinda Riley på svenska

Utöver fenomenserien De sju systrarna visade Lucinda Riley ett stort bredd som författare med hennes tio övriga romaner, som sträcker sig från historisk romance till deckare. Just nu finns sex av dessa översatta till svenska med den senaste utgivningen av Den italienska flickan som utkom i november i år. Nedan listas dem i kronologisk ordning de är utgivna, med den senaste först. 

1. Den italienska flickan

Den italienska flickan är en gripande kärleksroman om Rosanna Menicis resa från Neapels bakgator till världens största operascener. Uppvuxen i Neapel som dotter till fattiga och stränga föräldrar, förändras Rosannas liv vid elva års ålder när hon möter den begåvade operasångaren Roberto Rossini. Deras passion för sång och den djupgående kärleken mellan dem väver samman deras öden över åren. Svindlande kärklek i vackra Italien om en kvinna som försöker hitta hennes egen väg i livet. 

Den italienska flickan

Lucinda Riley 269 kr 269 kr Inbunden

2. Morden i Fleat House

När en elev dör i Fleat House på den avlägset belägna internatskolan St Stephen's i Norfolk, försöker rektorn avfärda händelsen som en olycka. Trots detta kan polisen inte utesluta ett brott, och den beslutsamma kriminalinspektören Jazmine "Jazz" Hunter tar över utredningen. Mysteriet kring elevens död blir alltmer komplicerat, och Jazz inser att hon står inför sin mest utmanande mordutredning. På Fleat House gömmer sig hemligheter som är mörkare än någonsin kunde föreställa sig.

Den postuma utgivningen av Lucinda Rileys hyllade "Morden i Fleat House" visar författarens imponerande mångsidighet.

Morden i Fleat House

Lucinda Riley 89 kr 89 kr

3. Kärleksbrevet 

En spännande roman om en kunglig skandal och oförlåtlig svek. När den framstående skådespelaren sir James avlider vid 95 års ålder, lämnar han inte bara en sörjande familj utan också en chockerande hemlighet som kan skaka det brittiska etablissemanget. Uppdraget att bevaka begravningen hamnar i händerna på den ambitiösa journalisten Joanna Haslam. Efter att ha fått ett hemligt brev från en gammal kvinna, börjar Joanna avslöja lögner som omgärdat hemligheten i över sjuttio år. Snart inser hon att mäktiga krafter kommer att göra allt för att hindra henne från att avslöja sanningen.

Kärleksbrevet

Lucinda Riley 89 kr 89 kr

4. Änglaträdet

Efter trettio år återvänder Greta Marchmont till Marchmont Hall, beläget bland snötäckta berg i Wales. Med minnesförlust efter en tragisk olycka gör hon en oroväckande upptäckt i den vintervita naturen. En gömd grav avslöjar att hennes egen son ligger begravd där. Chockad börjar Greta söka efter den person hon en gång var. Änglaträdet är en fängslande roman om familjehemligheter och förträngda trauman.

Änglaträdet

Lucinda Riley 79 kr 79 kr

5. Midnattsrosen

Med Midnattsrosen tar Lucinda Riley oss från en glittrande palats i Indien till anrika herrgårdar i England, från 1911 till nutid. Elvaåriga Anahita, från en förnäm men fattig indisk familj, knyter en livslång vänskap med prinsessan Indira och följer med henne till England strax innan första världskriget. Där korsar hennes öde Donald Astbury, ovillig arvinge till Astbury Hall, och hans intriganta mor.

Nittio år senare möter vi den unga filmstjärnan Rebecca Bradley, vars liv tar en oväntad vändning. När hon spelar debutant på 20-talet på det förfallna Astbury Hall stöter hon på Ari Malik, Anahitas barnbarn, som söker svar från sin familjs förflutna. Tillsammans avslöjar de de långbortglömda hemligheterna som hemsökt släkten genom åren.

6. Fjärilsrummet

Snart sjuttio år gammal bor Posy Montague fortfarande i sitt vackra familjehem, Admiral House i Suffolk. Trots att det är fyllt med fina minnen och en fantastisk trädgård hon själv skapat, kan Posy inte längre blunda för verkligheten. Huset förfaller, och hon måste fatta beslutet att sälja det. Som om det inte vore nog återvänder plötsligt Freddie, hennes stora kärlek som övergav henne för femtio år sedan. Posy har svårt att lita på honom, och det hon inte vet är att både Freddie och Admiral House bär på en fruktansvärd hemlighet. Romanen är en gripande familjesaga som avslöjar dramatiska hemligheter från det förflutna.

Fjärilsrummet

Lucinda Riley 69 kr 69 kr

LÄS OCKSÅ:

Redaktionens bästa boktips!

Feelgoodböcker

Alla pratar om!