Boktips

Boktips för dig som längtar efter att stoppa fingrarna i jorden

Redaktionen 29 februari 2024

Väcker sommarsolen din inre trädgårdsmästare? Här är 7 tips på odlingsböcker fyllda av inspiration och tips för såväl trädgård som balkong, samt massor av grönskande ögongodis.

image8k3t.png

1. Vårkänslor av Karl Fredrik

Äntligen är trädgårdsgurun och favoritfloristen Karl Fredrik tillbaka med en ny bok! Den här gången tar han tillvara våren och alla fantastiska blommor den har att erbjuda. En bok fullproppad med både inspiration och steg för steg-tips, som hur du gör en blomstrande löklasagne, planerar en spirande vårrabatt eller skapar en storslagen renässansbukett

Karl Fredrik. Vårkänslor och trädgårdsmagi

Karl Fredrik Gustafsson 369 kr 369 kr Inbunden

2. Blommande rabatter av Hanna Wendelbo

Skapa din drömrabatt med Wendelbos bästa tips! Utforska konsten att skapa en blomstrande rabatt som förskönar din trädgård från vår till höst. Lär dig om växternas samspel, återkommande blomning och hur du väljer rätt kombinationer för din unika plats och stil.

Missa inte: Läs vår intervju med Hanna Wendelbo!

Blommande rabatter

Hanna Wendelbo 359 kr 359 kr Inbunden

3. Ett år av liv i trädgården av Jenny Strömstedt och Victoria Skoglund

Trädgårdsboken för finsmakare! Från duon bakom podden Röda vita rosen kommer här årets kanske vackraste bok. Victoria Skoglund är trädgårdsmästaren på Zetas trädgård, och Jenny Strömstedt är populär programledare från bl.a. Nyhetsmorgon i TV4. När de två slår ihop sina bästa trädgårdstips och tankar om livet uppstår magi! Eller som pålitliga Bibliotekstjänst skriver: ”Betyg 5/5: Briljant.”

Ett år av liv i trädgården

Jenny Strömstedt,Victoria Skoglund 319 kr 319 kr Inbunden

4. Tomater : odla för hela året av Johnna Gilljam

Smaken av sol i en enda tugga! Vem älskar inte tomater? Och alla som någon gång smakat en hemodlad tomat vet att skillnaden mot köpetomater är milsvid. I den här charmiga boken av tidningen Lands bloggare ”Bondjäntan” Johnna Gilljam får du lära dig precis allt du behöver veta om att odla tomater – från en riktig tomatgalning!

Tomater : odla för hela året

Johnna Gilljam 319 kr 319 kr Inbunden

5. Blommor, buketter och kransar av Minna Mercke Schmidt

Ta in sommaren! Visst vill man vara en fena på att slänga ihop vackra fredagsbuketter av ett tiopack tulpaner inför helgen? Med de här smarta tipsen från Blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt som driver det populära Instagramkontot @blomsterverkstad_minna blir du en riktig hemmaflorist. Att boken dessutom är vacker som en sommardag är ett stort plus.

Blommor, buketter och kransar : blomsterverkstans handbok för hemmafloristen

Minna Mercke Schmidt 289 kr 289 kr Inbunden

6. Trädgårdskalender : en fyll-i-bok med tips månad för månad av Susanne Hovenäs

Planera din drömträdgård! En fin trädgårdskalender är såklart ett måste för alla oss trädgårdsnördar. Att kunna fylla i vad vi sått, planterat och beskurit på vår gröna bit av jorden är både mysigt och praktiskt. Dessutom bjuder boken på inspiration, tips och enkla projekt för hobbyträdgårdsmästaren. Som det gamla kinesiska ordspråket säger: ”Vill du bli lycklig hela livet, skaffa dig en trädgård”.

Trädgårdskalender : en fyll-i-bok med tips månad för månad

Susanne Hovenäs 259 kr 259 kr Inbunden

7. Odla kallt : så och skörda året runt - grönsaker, sommarblommor, perenner av Theres Lundén och Johannes Wätterbäck

Varför begränsa sig? Det går faktiskt att odla året om – med rätt kunskap och teknik. Att odla kallt handlar om att härma naturen. Det sparar tid och energi och härdar plantorna så att de blir livskraftiga. Här lär du dig hur, när och var. Allra bäst är kanske att det förlänger odlingssäsongen så att vi kan få ha gröna fingrar året om.

Odla kallt : så och skörda året runt - grönsaker, sommarblommor, perenner

,Johannes Wätterbäck 339 kr 339 kr Kartonnage

LÄS OCKSÅ!

10 somriga boktips för kropp & knopp

Historiska romaner

Redaktionen tipsar