Advent

Goda skratt och häpna miner med Guinness rekordbok!

Redaktionen

Välkommen till Guinness World Records 2022!

Nu är Guinness World Records tillbaka med ännu ett mästerverk med de största och bästa rekorden från hela världen. Bläddra runt bland tusentals nya och uppdaterade rekord med över 1000 bilder. Den här boken är verkligen en härlig läs- och bildupplevelse där du får ta del av spännande och knasig fakta om allt mellan himmel och jord. Vi bjuder på ett par rekord ut boken, läs och förundras! Välkommen till Guinness World Records 2022!
Longest-ears-on-a-dog-living.jpg
Längsta öronen på en hund
Här har ni Lou, en svart och gulbrun coonhound. Lille Lou har ett något udda utseende, hans öron är enorma i förhållande till den lilla kroppen. Hans öron mäter hela 34 centimeter. Vi kan tänka oss hur härligt öronen fladdrar när han sticker ut huvudet ur bilfönstret på en roadtrip genom hemlandet USA.

Oldest-competitive-rope-skipper.jpgAnnie Judis (USA) Världens äldsta tävlare i hopprep.
Judis som är född 1943 hasade sig fram i grå peruk och rollator under Southern California Open jump rope competiotion 2020. Häpna blev domarna och publiken när hon tog av sig sin förklädnad och hoppade i 2 minuter och 20 sekunder till låten " Sexy and i know it". Bra där Judis!

Largest-popcorn-machine-popcorn1Mar21.jpg
Största popcornmaskinen
I Phuket, Thailand öppnades nyss nöjesparken Carnival Magic. Här snålar man inte på popcornen till sina besökare utan man byggde en popcornmaskin som mäter hela 7,89 meter. Popcorn i all ära, men var är 10-meters chokladjulet?
 

Joseph-Grisamore---Tallest-Mohican_JP3L9364-USA.jpg

Längsta Mohican-frisyren
Om du kan tänka dig att inte komma in i en bil, krypa dig genom dörröppningar och gå hukande i rum kanske du ska försöka dig på att slå detta rekord? Joseph från Park Rapids, Minnesota (USA) har i alla fall inga problem med detta alls. Han säger att frisyren gör så att människor flockas runt honom så han har inte behovet av att vara speciellt
rörlig för sällskap får han ändå, om han så bara står still mitt på gatan. Smart!

Fastest-5-m-on-a-scooter-by-a-dog-and-cat-_pair_.jpg

Snabbaste 5 meter på en scooter av en hund och katt-duo.
Vännerna Lollipop och Sashimi gillar äventyr och bus. Det fina paret har rekordet i att åka scooter tilsammans under 5 meter. Det tog dem 4,73 sekunder för att vara exakt. Vad Lollipop och Sashimis nästa upptåg efter turen var förtäljer inte historien.

Oldest-competitive-footbag-_hacky-sack_-player.jpg

Äldsta tävlande footbag-spelaren
Vid 72 år och 354 dagars ålder tävlade Ken Moller (USA) under VM i footsack i grenen Freestyle Routine. Han tävlade passande med låten "Staying alive", rätt kul tycker vi.

Guinness World Records 2022

Ltd. Guinness World Records 249 kr 249 kr Inbunden