Mons Kallentoft firar 20 år som författare!

I år är det tjugo år sedan Mons Kallentoft debuterade som författare. I dagarna utkom Satanskäftarna – den trettonde boken i den hyllade serien om kriminalinspektör Malin Fors. Utöver Malin Fors-böckerna har Mons många andra böcker på sitt cv. "Det har blivit många böcker och det ska bli fler", lovar Mons.
I samband med 20-årsfirandet har Mons en häslning till er alla läsare. 

I år firar jag tjugoårsjubileum som författare.
Jag har skrivit många böcker vid det här laget. Fristående romaner, böckerna om Malin Fors och de om Zack Herry i Herkulesserien. Böcker om gastronomi och resande. Det har blivit ett författarskap som är lika rastlöst som jag själv, och som rört sig från min barndoms Linköping och ut i hela vida världen.
Det var sedan barnsben min stora livsdröm att bli författare. Och jag förstår än idag inte hur jag lyckades, men det gjorde jag onekligen. Jag har fått en massa kärlek och uppskattning av läsare genom åren, berört många på djupet, enligt vad de själva sagt. Det gör mig väldigt glad och till och med tacksam. Författandet har varit gott mot mig, och jag hoppas att jag återgäldat litteraturen genom att alltid försöka skapa så bra och spännande och läsvärda historier som möjligt. Berättelser som förför men också fördjupar insikten om världen, och ger en känsla av att vara vid liv.
Alla som känner mig vet att jag inte är en person som stryker medhårs. Jag är den jag är, jag gör vad jag gör.
Kanske är det en av anledningarna till att jag har den väldigt hedrande förmånen att ha många trogna läsare? Jag är äkta, varje ord jag skriver kramas fram ur mitt hjärta, oförställt och med riktning mot läsarens eget hjärta.
Jag vill skriva spännande historier.
Som också ger något för tanke och själ.
Det var utgångspunkten för tjugo år sedan. Och är det än idag. Förhoppningsvis har jag blivit vassare på både språk och form, hittat längre in i det svåra hantverket som författeri är.
Och i dagarna kommer även ”Satanskäftarna” ut. Den trettonde boken om kriminalkommissarie Malin Fors. Hon ställs inför svårare utmaningar både privat och i arbetet än någonsin tidigare. Jag tröttnar aldrig på Malin. Hennes liv är lika roligt att skriva fram och följa nu som det var år 2004–2005 då jag skrev ”Midvinterblod”, den första boken i serien.
Jag blir äldre.
Mina karaktärer blir äldre.
Men jag hoppas och tror att mina berättelser är mer fulla av liv och insikter och underhållning och klokskap och dårskap än vad de någonsin varit.
Tjugo år som författare.
Skål för det! Och för minst hundra år till!

Tack till er som läser.
/Mons Kallentoft.

Topplista