De sammanbundna


Inbunden

{{selectedProduct.StandardPrice}} kr  {{selectedProduct.Price}} kr
{{selectedProduct.Price}} kr 
({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan
({{selectedProduct.NumberOfVotes}})
Spara i önskelistan
”Fänglande.” The Times ”Gripande.” The Observer ”En fantastisk berättelse, baserad på verkliga historiska händelser.” BEST Magazine ”Målar upp en fascinerande bild av kvinnors riskabla situation på 1600-talet.” The Sunday Mirror ”Underhållande och spännande läsning i god översättning.” Charlotte Lilja, BTJ "En obehagligt trovärdig bild av den tidens hierarkier, där domare plötsligt kan använda häxprocesser som en del av sitt eget maktspel." Lotta Olsson, DN "Lysande, spännande & gripande! Betyg 5 av 5." Jennies Boklista

Två kvinnor sammanbundna av ödet: En vill rädda sitt barn. En anklagas för att vara häxa.

Författaren till Hittebarnet, som utkom på svenska 2020 och blev en stor läsarfavorit, är aktuell med ännu en trollbindande roman! Här möter vi den unga adelskvinnan Fleetwood som är gravid för fjärde gången. Inget av hennes tidigare barn har överlevt, men den unga jordemodern Alice Gray lovar att hjälpa henne. Så anklagas Alice för att vara häxa …

Grevskapet Lancaster (i dag Lancashire), april 1612. Fleetwood Shuttleworth, den 17-åriga husmodern på Gawthorpe Hall, skyndar ut genom dörren med ett brev i handen. Gräset blöter ner hennes rosa sidenskor och molnen påminner om tennkrus som hotar att rinna över. Hon skyndar sig mot skogen, och så fort hon kommit in bland träden öppnar hon brevet igen och läser stycket som gör henne ännu mer illamående än graviditeten:

”Det är av yttersta vikt att Ni förstår att hon inte kommer överleva ännu en barnsäng, ty hennes jordiska liv kommer då att ända.”

Brevet är daterat flera veckor tillbaka i tiden och Fleetwood förstår inte varför hennes man Richard har gömt undan brevet och undanhållit henne läkarens varning? Är han så angelägen om en arvinge att han är beredd att offra sin unga hustrus liv?

Några dagar senare rider Fleetwood genom skogen när en räv dyker upp och får hästen att stegra sig så att hon faller av. I nästa stund är en ung kvinna vid hennes sida. Hon är klädd i en enkel klänning och har gyllene hår som ringlar sig ut under hennes hätta. Hon presenterar sig som Alice och hjälper Fleetwood hem. Mellan kvinnorna uppstår en slags vänskap och när Alice berättar att hon är jordemor verkar det nästan som om ödet fört dem samman.

Men en våg av häxanklagelser drar genom trakten och den udda och fattiga Alice, med sin kunskap om örter och sin förmåga att se igenom rika mäns lögner, är ett lätt byte. Hon anklagas för häxeri, samtidigt som Fleetwoods mage fortsätter att växa. Den legendariska häxrättegången i Lancaster närmar sig och de två kvinnornas liv blir alltmer oupplösligt sammanbundna. Tiden håller på att rinna ut, och bådas liv står på spel.

Stacey Halls

Stacey Halls växte upp i Lancashire i England. Hon är journalist och har publicerats i bland annat The Guardian, The Independent och The Sun. De sammanbundna är hennes debutroman. Hennes andra roman Hittebarnet utkom på svenska 2020.

Fler böcker av samma författare

Hittebarnet

Stacey Halls 69 kr 69 kr

Just nu-priser

Unge Mungo

Douglas Stuart 239 kr 239 kr

Natten

Sara Gordan 239 kr 189 kr

Ett lik för mycket

Carin Hjulström 249 kr 249 kr

Kult

Camilla Läckberg,Henrik Fexeus 249 kr 249 kr

Skilsmässan

Moa Herngren 239 kr 239 kr

Skarp

Helena Dahlgren 239 kr 239 kr

Sommaren då katten flyttade

Eli Åhman Owetz 229 kr 229 kr

Paradishamn

Erika Olofsson Liljedahl 269 kr 269 kr

Den glömda kokboken

Christoffer Holst 229 kr 229 kr

Den som överlever

Victor Pavic Lundberg 229 kr 229 kr

Där vassen viker

Linda Edgarsson 259 kr 259 kr

Grissly

Mons Kallentoft 249 kr 249 kr

Run, Rose, Run

James Patterson,Dolly Parton 249 kr 249 kr

En kärlekshistoria i Cornwall

Liz Fenwick 249 kr 249 kr

En vänskap

Silvia Avallone 259 kr 259 kr

Barnmorskans löfte

Emily Gunnis 229 kr 229 kr

Hotel Portofino

J. P. O'Connell 259 kr 259 kr

Vattnets sötma

Nathan Harris 249 kr 249 kr

Askans dotter

Ilaria Tuti 249 kr 249 kr

Au pif!

Emma Hamberg 349 kr 349 kr

En familj som vår

Katherine Heiny 229 kr 229 kr

Sarek

Ulf Kvensler 249 kr 249 kr